دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تراشه‌های جدید مصرف انرژی هوش مصنوعی را کاهش می‌دهند

تراشه‌های جدید مصرف انرژی هوش مصنوعی را کاهش می‌دهند
استارت‌آپ جدید دانش‌آموختگان دانشگاه ام‌آی‌تی به کاهش مصرف انرژی در حوزه هوش مصنوعی کمک خواهد کرد.
کد خبر : 899946

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ام‌آی‌تی نیوز، سه فارغ‌التحصیل دانشگاه ام‌آی‌تی با راه‌اندازی یک استارت‌آپ به نوعی فناوری فوتونیکی دست یافتند که شیوه ارتباط و محاسبه تراشه‌ها را بازآفرینی می‌کند

تقاضا برای قدرت محاسباتی در سال‌های اخیر به دلیل ظهور هوش مصنوعی به‌شدت افزایش یافته است و استارت‌آپ لایتمَتِر (Lightmatter) که توسط سه فارغ‌التحصیل ام‌آی‌تی تأسیس شده است به جای وابستگیِ صرف به برق، از نور و برق برای پردازش و انتقال داده‌ها استفاده می‌کند. آنها در دو محصول خود: اِنویز (Envise) و پاساژ (Passage) از فوتون‌ها و الکترون‌ها برای هدایت عملیات کارآمدتر و تخصصی در هوش مصنوعی و انتقال داده بین تراشه‌ها استفاده می‌کنند.

به گفته نیکلاس هریس، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل لایتمَتر، محصولات آنها دو مشکل را حل می‌کنند: نحوه ارتباط تراشه‌ها با یکدیگر و نحوه انجام محاسبات هوش مصنوعی. رویکرد نوآورانه لایتمَتر برای پردازش داده کارآمدتر و برای پاسخگویی به تقاضای رو‌به‌رشد برای قدرت محاسباتی مناسب‌تر است.

«پاساژ» یک اتصال متقابل است که انتقال داده بین تراشه‌ها را تسهیل می‌کند و همچنین از نور برای ارسال اطلاعات بین تراشه‌ها استفاده می‌کند که برای مزارع سرور عظیمی که محاسبات ابری و سیستم‌های هوش مصنوعی مانند چت جی‌پی‌تی را تأمین می‌کنند، ضروری است. هر دو محصول به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بازدهی انرژی را در محاسبات افزایش دهند.

یکی از اهداف مهم این شرکت کاهش تقاضای مدل‌های هوش مصنوعی برای حجم عظیمی از انرژی است و قصد دارد پلتفرم‌هایی را فعال کند که از صد‌ها هزار واحد محاسباتی نسل جدید تشکیل شده است. سوددهی استارت‌آپ لایتمَتر در سال گذشته میلادی ۱.۲ میلیارد دلار بود که نشان‌دهنده تقاضای بالا برای راه‌حل‌های محاسباتی کارآمدتر است.

به گفته هریس، تا سال ۲۰۴۰، حدود ۸۰ درصد از کل مصرف انرژی زمین به مراکز داده و محاسبات اختصاص خواهد یافت که هوش مصنوعی بخش مهمی از این امر است.

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب