دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف درخشان‌ترین جرم گیتی

کشف درخشان‌ترین جرم گیتی
دانشمندان در بررسی‌های خود موفق به تأیید وجود درخشان‌ترین جرم عالم که از چندین برابر از خورشید درخشان‌تر است، شده‌اند.
کد خبر : 897633

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دانشمندان در بررسی‌های خود موفق به تأیید وجود درخشان‌ترین جرمی که تاکنون رصدشده گردیدند. این اختروش که به اندازه 500 تریلیون خورشید روشنایی دارد، بیش از 40 سال است که به دلیل درخشندگی باورنکردنی‌اش از دید اخترشناسان پنهان مانده است.

این اختروش تازه کشف شده یک رکورد واقعی را شکسته و نه تنها درخشان‌ترین اختروش است که تاکنون دیده شده؛ بلکه به طور کلی درخشان‌ترین جرم نجومی است که تاکنون رصد شده است. 

به گفته محققان این اختروش از پرسرعت‌ترین سیاه‌چاله‌ای که تا به حال دیده شده است، نیرو می‌گیرد؛ سیاهچاله‌ای که جرمی معادل بیش از یک خورشید در روز مصرف می‌کند.

اختروش J۰۵۲۹-۴۳۵۱ آنقدر دور از زمین قرار دارد که نور آن ۱۲ میلیارد سال طول کشیده تا به ما برسد.

تخمین زده می‌شود که سیاهچاله عظیم در قلب اختروش بین ۱۷ تا ۱۹ میلیارد برابر جرم خورشید را دارا باشد که هر سال گاز و گرد و غباری معادل ۳۷۰ برابر جرم خورشید را می‌خورد یا انباشته می‌کند و این روند باعث می‌شود آنقدر درخشان باشد که اگر در کنار خورشید قرار گیرد، ۵۰۰ تریلیون بار درخشان‌تر از آن باشد. 

این اختروش قدرت خود را از سیاه‌چاله‌ای می‌گیرد که به اندازه یک خورشید در روز انرژی مصرف می‌کند. این اختروش به عنوان یک منبع نوری با حجم عظیم در مرکز سیاه‌چاله قرار دارد و موجب ایجاد یکی از بزرگترین و شدیدترین منابع انرژی در کهکشان می‌شود.

این کشف مهم نه‌ تنها به روشن کردن راز‌های بسیاری درباره چگونگی عملکرد سیاه‌چاله‌ها و اختروش‌ها کمک می‌کند؛ بلکه نشان می‌دهد که چه چیز‌های شگفت‌انگیزی در اعماق کهکشان‌های دوردست در انتظار اکتشافات هستند. کشف اخیر نشان می‌دهد این سیاه‌چاله به حدی قوی است که در حال خوردن مقدار زیادی انرژی و ماده فضایی است.

 این کشف می‌تواند به ما کمک کند تا درباره پدیده‌های آسمانی مهمی که در این فضا رخ می‌دهد، درک بهتری کسب کنیم.

کریستین وولف، رهبر تیم و ستاره‌شناس دانشگاه ملی استرالیا در بیانیه‌ای گفت: ما سریعترین سیاهچاله‌ای را که تا به امروز در حال رشد است کشف کرده‌ایم؛ جرم آن ۱۷ میلیارد بیشتر از خورشید است و کمی بیش از یک خورشید در روز انرژی مصرف می‌کند.

وجود این اختروش بیش از ۴ دهه پیش در داده‌ها مشاهده شد، اما آنقدر درخشان بود که ستاره شناسان نتوانستند آن را به عنوان یک اختروش شناسایی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب