دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 بهمن 1402 - 11:19
مقام مسئول وزارت نفت با حضور در غرفه آنا مطرح کرد؛

قرارداد ۳۸۶ میلیون یورویی وزارت نفت با دانش‌بنیان‌ها

قرارداد ۳۸۶ میلیون یورویی وزارت نفت با دانش‌بنیان‌ها
مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت گفت: وزارت نفت تاکنون بالغ بر ۳۸۶ میلیون یورو و ۷۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی به امضا رسانده است.
کد خبر : 897414

غلامرضا خوانساری مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت  با حضور در غرفه خبرگزاری علم و فناوری آنا در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران، درباره نحوه و میزان مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان با این بخش از صنعت نفت کشور اظهار کرد: وزارت نفت تاکنون بالغ بر ۳۸۶ میلیون یورو و ۷۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی به امضا رسانده است.  شایان ذکر است که قبل از دولت سیزدهم، وزارت نفت با ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان همکاری داشت؛ اما اکنون این آمار به ۶۶۰ شرکت دانش بنیان افزایش یافته است. این شرکت‌ها هم در زمینه پژوهشی و هم در زمینه ساخت تجهیزات فعال هستند.

این مقام مسئول وزارت نفت  درباره صادرات محصولات فناوری و پژوهشی صنعت نفت گفت: در بخش صادرات این نوع خدمات، سطوح مختلفی از جمله ساخت و تامین تجهیزاتی که به دلیل تحریم کشور خودمان نیز از آن‌ها محروم بود، توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ساخته و صادر شد. از این جمله می‌توان به مبدل‌های حرارتی (کلد باکس) اشاره کرد که ماه گذشته با شرکت نفت ونزوئلا قرارداد بسته شد و با شرکت‌های پتروشیمی این کشور نیز در حال رایزنی هستیم.

رایزنی با کشور روسیه درباره ساخت  قطعات و تجهیزات صنعت نفت

مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت ادامه داد: در خصوص ساخت و تامین قطعات و تجهیز ماشین‌های دوار مانند توربین‌ها و ... نیز که وارد کننده آنها بودیم، اکنون پس از ساخت این قطعات و تجهیزات با کشور روسیه در حال رایزنی برای صادرات هستیم.

 خوانساری تاکید کرد: با سوریه نیز برای بازسازی پالایشگاه‌ها در حال انجام گفت‌وگو‌های فنی هستیم. کارگروهی از کشور عراق نیز حدود یک ماه قبل به ایران آمده و از تشکیل کارگروه مشترک ایران و عراق و همچنین به رسمیت شناختن شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در لیست تامین کننده‌های صنعت نفت عراق استقبال کردند.

 دانشگاه صنعت نفت ظرفیت خوبی برای انتقال به دانشجو‌های خارجی دارد

خوانساری

وی بیان کرد: در بخش آموزش نیروی انسانی، دانشگاه صنعت نفت ظرفیت خوبی را برای انتقال به دانشجو‌های خارجی دارد. همچنین در بخش پژوهش نیز فعالیت‌های گسترده با کشور‌های خارجی به خصوص روسیه شروع شده است. فعالیت‌های پژوهشی دوجانبه است و تبادل دانشی که اتفاق می‌افتد، باعث رشد صنایع دانش بنیانی نفتی ما خواهد شد.

این مقام مسئول وزارت نفت درباره همکاری‌ها با کشور روسیه گفت: قرارداد‌ها در بخش ماشین‌های دوار با بخش خصوصی کشور روسیه طی چند ماه گذشته نهایی و امضا شد. همچنین جلسات کارگروه وزارت نفت با شرکت‌های گس‌پروم و ترنس‌نفت روسیه به طور مستمر به صورت مجازی و حضوری برقرار است. علت کندی کار نیز به پیچیدگی‌های ساختار دولت روسیه بازمی‌گردد که نمایندگان این کشور نیز با آن درگیر هستند.

در دولت سیزدهم بخش عمده کار‌ها به شرکت‌های خصوصی سپرده شده است

وی بیان کرد: سابق بر این نیز عمده فعالیت‌های نفتی در اختیار بخش دولتی بود جمهوری اسلامی ایران بود و بخش خصوصی چندان نقشی در آن نداشت؛ اما با فعالیت‌هایی که وزارت نفت و دولت سیزدهم انجام داد هم اکنون بخش عمده کار‌ها به شرکت‌های خصوصی سپرده شده است.

مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت اظهار کرد: در روسیه همچنان شرکت‌های خصوصی مجال چندانی برای فعالیت نداشته اند؛ اما سال گذشته وزارت نفت در نشست رو در رو با مسئولان صنعت نفت روسیه درخواست همکاری بخش خصوصی ایران  با شرکت‌های خصوصی این کشور را مطرح کرد که منجر ثبت چندین قرارداد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب