اختصاص ۲۳ درصد اقتصاد دانشبنیان به شرکتهای فناور حوزه سلامت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت امروز در چهارمین رویداد ملی صنعت دانشبنیان که در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد، با بیان اینکه یکی از مشکلات بزرگ در شرکتهای دانش بنیان موضوع تجاری سازی است، گفت: مردم باید سرمایههای خود را به سمت تولید بیاورند و مسئولان باید بدانند تولید کالاهای سلامت محور به اندازه کالاهای دیگر حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: توجه به شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان و محور قرار دادن دانشگاهها در تولید از اهمیت بالایی برخوردار است.
عین اللهی گفت:طی صحبت با ۲۰ وزرای کشورهای خارجی به این نتیجه رسیدیک که مجموعا از کشور ما تجهیزات پزشکی میخواهند اما از آنجایی که اولویت ما تامین نیاز داخل است چقدر می توانیم نیاز آنها را رفع کنیم.
وزیر بهداشت با تاکید برر اینکه وظیفه ما در دانشگاه تبدیل دانش فنی به ایده و محصول است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر،۸۵ مرکز تحقیقاتی در کشور فعالیت می کند اما متاسفانه بر اساس تولید مقاله پیش می روند در حالی که مراکز تحقیقاتی باید محصول محور باشند. ایران در رشته پزشکی جدایی از تجهیزات، دارای مرجعیت علمی در منطقه است و قویترین حوزه سلامت منطقه را دارد.
به گفته وی، امروز کشورهای منطقه برای درمان به ایران میآیند؛ سال گذشته یک و نیم میلیون نفر به ایران آمدند و مراکز گردشگری ما نیز از ۱۳۰ مرکز گردشگری به ۲۸۰ مرکز گردشگری رسیده است. ما بایستی بازار بزرگ سلامت منطقه را با تولید کنندگان داخلی ایجاد کنیم.
عین الهی گفت: امروز ۱۵ درصد شرکتهای دانش بنیان مربوط به سلامت است در حالی که ۲۳ درصد کل اقتصاد دانش بنیان را به خود اختصاص دادهاند که نشان میدهد بهرهوری در حوزه سلامت بسیار بالا است. ۱۴۴۴ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت وجود دارند که که ۴۵ درصد در حوزه دارو و واکسن، ۴۰ درصد در حوزه تجهیزات پزشکی و ۱۵ درصد در حوزه مکملهای غذایی هستند.
وزیر بهداشت گفت: گسترش مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در دستور کار است. ما ۱۵ پارک علم و فناوری، ۱۱۴ مرکز رشد، ۱۴ مرکز نوآوری و ۱۴۴۴ شرکت دانش بنیان داریم. بیش از ۵۰۰۰ محصول تولید شده است که ۱۳۰۳ محصول با مجوز غذا و دارو تولید و ۷۴۰ محصول نیز تجاریسازی شده است.
به گفته وی، همچنین طی یک سال گذشته ۳۳۵ پتند جدید ثبت شده است.
وی گفت: ما یک جهش در علوم پزشکی داریم که با همراهی دانش بنیانها در همه رشتهها کار میکنند. امروز در حوزههای بایوتکنولوژی نانو تکنولوژی و سلولهای بنیادی تحول جدی ایجاد شده است.
عین اللهی گفت: سلامت و درمان منحصر به دارو نیست متاسفانه شرکتهای بزرگ دارویی دنیا امروز اجازه نشر اطلاعات علمی را نمیدهند در حالی که دومین صنعت تجارت دنیا بعد از نفت، دارو است.
وی به فعالیتهای مرحوم کاظمی آشتیانی اشاره کرد و گفت: موضوع سلول بنیادی را از زمان دکتر کاظمی آشتیانی داشته ایم که صنعت سلامت را تحت تاثیر قرار داده است.
وزیر بهداشت گفت: نسل سوم چهارم دانشگاهها، دانشگاههای کارآفرین هستند یعنی رویکرد علمی دارند و نیازها را حل میکنند. امروز بسیاری از کارهای مهم در دنیا توسط دانشجویان انجام میشود و ما باید از حالت اسمبل به سمت انجام کارها توسط خودمان حرکت کنیم.
انتهای پیام/