اختصاص ۴۸ درصد مجوزهای استخدامی به پرستاران
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی در نشست خبری روز دوشنبه با اشاره به تمرکز این وزارتخانه بر ارتقای کیفیت خدمات پرستاری، تربیت نیروی انسانی، جذب و استخدام و همچنین نگهداشت نیرو گفت: گروههای پرستاری در بخشهای مختلف پیشگیری، درمان و توانبخشی فعالیت دارند.
وی افزود: تعداد مراکز آموزش عالی پرستاری از ۳۰ مرکز قبل از انقلاب به ۲۱۰ مرکز در ۶۷ دانشگاه و دانشکده پزشکی رسیده است. قبل از انقلاب سالانه کمتر یک هزار نفر پذیرش پرستاری داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۲ فقط در کارشناسی پرستاری به ۱۰ هزار و پانصد نفر رسیده است و در تحصیلات تکمیلی شامل ۱۳ رشته کارشناسی ارشد یک هزار نفر و در دکترای تخصصی ۱۱۵ نفر تربیت میشوند.
عبادی در خصوص آموزش و جذب نیروی پرستاری با توجه به نرخ سالمندی و نرخ بیماریهای مزمن اظهار کرد: تا حدودی تکالیف و وظایف به درستی در حال انجام است بهطوری که در هر یک از رشتههای اتاق عمل ، هوشبری و فوریتها حدود ۵هزار نفر مشغول آموزش هستند که مجموعا بالغ بر ۱۶ هزار نفر سالانه در رشتههای مختلف پرستاری تربیت میشوند.
معاون وزیر بهداشت همچنین درباره جذب و بکارگیری گروههای پرستاری افزود: از گروههای پرستاری علاوه بر بالین، در بخشهای بهداشت و پیشگیری هم استفاده قابل توجه میشود. از پایان سال ۹۸ با آغاز همهگیری کرونا تا کنون، ۴۸ درصد از مجوزهای استخدامی به پرستاری اختصاص داده شده است که البته نسبت به توسعه تختهای بیمارستانی، این رقم نیاز به اصلاح دارد.
وی افزود: در مجموع در دولت سیزدهم در سه نوبت جذب گروههای پرستاری را داشتیم که در نوبت اول در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹ هزار نفر به کارگیری شدند.
عبادی گفت: از مجموع ۲۵ هزار ظرفیت استخدامی امسال پنجاه درصد آن مربوط به گروههای پرستاری میشود. خوشبختانه فرآیندهای گزینش و مصاحبههای فنی آن در حال اتمام است و دولت در تلاش است تا قبل از پایان سال همه این افراد بکارگیری شوند.
وی درباره نگهداشت نیروهای انسانی نیز اظهار کرد: این موضوع از دو منظر مورد بررسی قرار گرفت یکی مسئله معیشت و نظام پرداخت است که بیشترین موضوع و دغدغه همکاران ما و گروههای صنفی بر این موضوع متمرکز است و بخش دیگر نگهداشت نیروها است که مربوط به کرامت انسانی است و این موضوع باید به درستی مورد توجه قرار گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در حوزه معیشت بعد از ۱۵ سال از تصویب قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، در دولت سیزدهم و از ابتدای فروردین ۱۴۰۱ رسما تعرفهگذاری خدمات پرستاری عملیاتی شده است؛ هر چند در شروع مشکلاتی را در اجرا داشتیم که عمده آن به زیرساختها مربوط بود و خوشبختانه به مرور این مشکلات رفع میشود. در برخی از موارد نیز همچنان نیاز به ویرایش دارد، وزارت بهداشت این آمادگی را دارد که نظام پرداختی را در حوزه تعرفه اصلاحات اصلیتری انجام دهد.
عبادی افزود: موضوع تعرفه به طور کلی در حوزه خدمات سلامت باوجود پیشینه بیش از ۳ دهه از طرح آن همچنان نیاز به ارتقا و ترمیم دارد. در حوزه کرامت نیروی انسانی هم حتما باید اقدام و کار بیشتری صورت بگیرد؛ شاید یکی از دغدغههای بسیاری از همکاران بر این موضوع متمرکز باشد.
انتهای پیام/