نحوه انبساط جهان آشکار میشود
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، انرژی تاریک جهان را وادار به انبساط میکند و رصدخانه جدید ممکن است به ما نشان دهد که این حادثه چگونه رخ میدهد.
رصدخانه روبین قرار است رازهایی را درباره جهان تاریک فاش کند؛ این رصدخانه که در شیلی واقع شده است در هر شب تا یک هزار عکس از آسمان میگیرد و دیدگاه جدید و هیجانانگیزی را در مورد جهان و چگونگی تکامل آن به دانشمندان میدهد.
این روند میدان دید وسیع روبین نشان میدهد که چگونه شبکهای از ماده تاریک، تصویر کهکشانهای دور را تحریف میکند. این کار به دانشمندان امکان میدهد تا بهتر بتوانند از این ماده مرموز نقشهبرداری کنند. از آنجا که این شبکه کیهانی در مقیاس بزرگ ظاهرا کهکشانها را به سوی هم میکشاند و انرژی تاریک آنها را از هم جدا میکند، رصدخانه ورا روبین میتواند جزئیات این طنابکشی کیهانی را به نمایش بگذارد و نشان دهد که انرژی تاریک و ماده تاریک چگونه در هم تنیده شدهاند تا کیهان را شکل دهند
دیلی بروت، اخترفیزیکدان فعال در این رصدخانه میخواهد همبستگی عجیبی را که بین جهان نامرئی و مرئی وجود دارد آشکار کند، بفهمد ساختار فضا-زمان چگونه جریان دارد و شاید در نهایت حقیقت را در مورد هر چیزی که باعث میشود کیهان روز به روز سریعتر از روز گذشته منبسط شود، آشکار کند.
دیلی به منظور انجام این کار ابرنواخترها را جمع آوری میکند؛ اگرچه همه ابرنواخترها باوجود آنکه بسیار شبیه هم هستند در دستهبندی وی گردهم نمیآیند.
انرژی تاریک در حقیقت یک نوع انرژی مجهول است که عملکرد آن هنوز به طور کامل مشخص نشده است. این نوع انرژی باعث گسترش و پراکندگی فضا میشود و یکی از علل اصلی تحولات و تغییرات که در جهان رخ میدهد است.
در حقیقت، ماده تاریک بیش از ۷۰ درصد انرژی کل جهان را تشکیل میدهد و اگرچه وجود آن مشاهده و اندازهگیری نشده است، اما اثرات آن بر روی گسترش جهان بسیار محسوس و قابل مشاهده است.
رصدخانه روبین برای بررسی و برآورد دقیقتر تاثیر انرژی تاریک بر گسترش جهان طراحی شده و در نمونهبرداری و شکار فتونها نیز بسیار مهارت دارد و میتواند به دانشمندان کمک کند تا مکانیزمهایی که در پشت گسترش جهان توسط انرژی تاریک نهفته شدهاند را بهتر درک و بررسی کنند.
با کمک این رصد خانه محققان قادر خواهند بود تا اندازه، فراوانی و سرعت گسترش جهان را با دقت بیشتری اندازهگیری کنند و با بهره گیری از طیفسنجی فوتونهای از بالای زمین به طول موج بالا قادر است مشخص کند که آیا انرژی تاریک در طول زمان تغییر میکند یا خیر. این اطلاعات میتواند به دانشمندان کمک کند تا بهترین توصیف دقیق از چگونگی گسترش جهان و تاثیر انرژی تاریک بر آن را بدست آورند.
همچنین، این رصدخانه قادر است دادههایی از «مجموعهی شوآرتزشیلد» که یک ناحیه تاریک و پنهان در جهان است در اختیار بگذارد. این مجموعه، که از اجزایی پیچیده شامل ابرخوشهها تشکیل شده است، ناشناخته و جذاب است و میتواند دانشمندان را به سمت یافتن پاسخ به سؤالاتی در مورد جهان و نقش انرژی تاریک در آن هدایت کند.
به طور کلی، با استفاده از مشاهدات این رصدخانه محققان درآینده قادر خواهند بود تا ترکیبی دقیق از انرژی تاریک، ماده تاریک و پدیدههای فیزیکی دیگر را برای توصیف و تفسیر بهتر جهان ارائه دهند. این نتایج میتواند به توسعه و پیشرفت نظریهها و مدلهای جدیدی در رابطه با تکوین جهان و آینده آن منجر شود.
انتهای پیام/