انرژی تاریک و نرخ انبساط جهان با رویکردی نوین بررسی شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینسدیلی، دانشمندان با بررسی انرژی تاریک به بینشهای پیشگامانهای در مورد گسترش جهان رسیدهاند.
پس از یک دهه تلاش، دانشمندان دادههای بیش از ۱۵۰۰ ابرنواختر را با استفاده از یادگیری ماشین طبقهبندی کردند و مورد تجزیهوتحلیل قرار دادند. این یافتهها دقیقترین محدودیتها را درباره گسترش جهان تا به امروز ارائه داده است. این نتایج مطابق با مدل استاندارد کیهانشناسی فعلی است، اما این احتمال را رد نمیکند که شاید بنا بر نظریهای پیچیدهتر چگالی انرژی تاریک جهان در طول زمان تغییر کند.
انبساط شتابان جهان که به انرژی تاریک نسبت داده میشود، در سال ۱۹۹۸ کشف شد و در سال ۲۰۱۱ با جایزه نوبل فیزیک به شهرت رسید. اکنون، پس از ۲۵ سال و با استفاده از همان تکنیک قبلی، بررسی انرژی تاریک نتایج بیسابقه ای را برای کاوش بیشتر به دست داده است. این یافتهها که در جدیدترین نشست انجمن نجوم آمریکا ارائه شده و در مجله استروفیزیکال (Astrophysical) به چاپ رسیده است، با مدل استاندارد کیهانشناسی مطابقت دارد، اما راه را برای بررسی مدل پیچیدهتر باز گذاشته است.
در این پروژه علمی و بینالمللی که با مشارکت بیش از ۴۰۰ اخترفیزیکدان و کیهانشناس همراه بود با استفاده از دوربین انرژی تاریک از بخش قابلتوجهی از آسمان نقشهبرداری شد و استخراج دادههای آن شش سال طول کشید. این تجزیهوتحلیل، بینشهایی در مورد ماهیت انرژی تاریک و نرخ انبساط جهان ارائه کرد.
با وجود این پیشرفتها، دانشمندان علاوه بر مشاهدات تجربی، اهمیت مدلهای نظری برای توضیح انرژی تاریک را نیز جدی میدانند و باور دارند که باید نتایج جدید در باره ابرنواخترها را با سایر تکنیکها ادغام کرد تا مدل کیهانی را بیشتر بشناسند.
انتهای پیام/