دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وجود دریاچه باستانی در مریخ تایید شد

وجود دریاچه باستانی در مریخ تایید شد
مریخ‌نورد ناسا وجود رسوبات دریاچه‌ای باستانی از آبی که زمانی یک حوضه بسیار بزرگ در مریخ را پر می‌کرد، تایید کرده است.
کد خبر : 893505

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، مریخ‌نورد استقامت ناسا داده‌هایی را جمع‌آوری کرده است که وجود رسوبات دریاچه‌ای باستانی از آبی که زمانی یک حوضه غول پیکر در مریخ به نام دهانه «جیزرو» را پر می‌کرد، نشان می‌دهد.

یافته‌های مشاهدات راداری که توسط این مریخ‌نورد رباتیک انجام شده است، تصاویر مداری قبلی و دیگر داده‌ها دانشمندان را به این نظریه سوق می‌دهد که بخش‌هایی از مریخ زمانی پوشیده از آب بوده و احتمالاً دارای حیات میکروبی بوده است.

این پژوهش که توسط تیم‌هایی از دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس و دانشگاه اسلو رهبری می‌شود، در ژورنال ساینس ادونس منتشر شده و دریچه‌های جدیدی از امکان حیات در سیاره سرخ را گشوده است.

این مریخ‌نورد شش چرخ که اندازه یک خودرو است طی چندین ماه در سال ۲۰۲۲، سطح مریخ را از کف دهانه به مناطق مجاور با بافت رسوبی شکل پیمود.

دیوید پیج، دانشمند سیاره‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس و نویسنده اول این پژوهش گفت، صداهای ابزار رادار  مریخ نورد به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا زیر سطح سیاره سرخ را رصد و نمای مقطعی از لایه‌های سنگی به عمق ۲۰ متر را ببینند.

این داده‌ها شواهد واضح و غیرقابل انکاری از رسوبات ته نشین شده توسط آبی را نشان می‌دهد که زمانی دهانه را پر کرده بود درست همانطور که در دریاچه‌های روی زمین مشاهده می‌شود.

این یافته‌ها صحت آنچه را که مطالعات قبلی مدت‌ها پیش احتمال می‌دادند، تقویت کرد؛ اینکه مریخ سرد، خشک و بی‌جان زمانی گرم، مرطوب و شاید قابل سکونت بود.

دیوید پیج می‌گوید خبر اصلی در حال حاضر این است که آنها به دلتا رسیده‌اند و شواهدی از رسوبات دریاچه را مشاهده کرده‌اند که دلیل عمده آمدنشان به این مکان بوده است.

حتی سنگ‌های آتشفشانی بررسی شده در مطالعات قبلی، نشانه‌هایی از تغییر را در اثر قرار گرفتن در معرض آب داشتند و دانشمندانی که این یافته‌ها را در اوت سال ۲۰۲۲ منتشر کردند، استدلال کردند که رسوبات ممکن است فرسایش یافته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب