کشف نشانههای فعالیت در قمر یخی سیاره مشتری
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، فضاپیمای جونو ناسا در سال ۲۰۲۲ میلادی از نزدیکی قمر جذاب مشتری، قمر اروپا عبور و نشانههای بالقوهای از فعالیتهای سطحی امروز آن را آشکار کرد.
واحد مرجع ستارهای فضاپیما (SRU)، که یک دوربین ستارهای است که برای کمک به تعیین نگرش جونو به منظور تصویربرداری دقیق از سطح قمر اروپا در حالی که توسط نور خورشید محدودیت جدی پیش امده طراحی شده است.
تصویر این دوربین در مقالهای که ماه گذشته در مجله JGR Planets منتشر شده، بررسی شده است.
این تصویر یک منطقه با شکل عجیب روی سطح یخی را نشان میدهد که به اندازه ۲۳ مایل در ۴۲ مایل (۳۷ کیلومتر در ۶۷ کیلومتر) است و مناطق شامل بلوکهای بزرگ یخی به ابعاد حدود ۰.۶۲ مایل (۱ کیلومتر) هستند که سایههایی به وجود آوردهاند.
مقایسه این تصاویر با تصاویر با کیفیت مشابه و موجود متعلق به فصاپیمای گالیله که از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۳ بر روی مشتری و قمر یخی آن مطالعه میکرده، تغییراتی در بخش جنوبی منطقه ذکر شده را نمایان میسازد. این تغییرات نشان میدهند که احتمالاً تغییراتی در سطح قمر اروپا از زمان تصاویر گالیله اتفاق افتاده است.
کاوشگر اقمار یخی مشتری که با نیروی کمی زنده میماند و دارای یک پناهگاه هستهای برای محافظت از تجهیزات الکترونیکی خود در برابر تشعشعات است، یک شگفتی حوزه فناوری به شمار میرود، اما ممکن است برای مدت طولانی در قمر اروپا دوام نیاورد. اروپا که کوچکترین قمر از چهار قمر اصلی مشتری به شمار میرود، ممکن است محتملترین مکان در منظومه شمسی برای میزبانی حیات فرازمینی در اقیانوس پوشیده از یخ خود باشد، اما به گفته ناسا، محیط اطراف این قمر آن قدر خشن است که در بهترین حالت امکان دارد یک فضاپیما را طی چند ماه از بین ببرد.
تصویر تهیه شده در سال ۲۰۲۲ میلادی نیز شامل سطوحی با روشنایی کم در نزدیکی این قمر است، جایی که ممکن است با آب زیر سطح قمر مرتبط باشد.
انتهای پیام/