دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج تشریح کرد:

ارز واردات برنج به‌موقع تخصیص می‌یابد؟+فیلم

ارز واردات برنج به‌موقع تخصیص می‌یابد؟+فیلم
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج با اشاره به وضعیت واردات برنج به تشریح مشکلات ناشی از عدم به‌موقع تخصیص ارز پرداخت.
کد خبر : 891259

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج مداخله و ورود این انجمن به فرآیند توزیع برنج و حذف واسطه‌ها را مهمترین عامل کاهش قیمت و ثبات بازار برنج اعلام کرد.

مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج  با اشاره به روند بازار برنج از سال ۹۹، اظهار کرد: در انتهای دولت دوازدهم تغییر نرخ ارز ترجیحی به نیمایی اجرایی شد و واردات برنج به ۵۸۳ هزارتن رسید که تقریبا نیمی از نیاز بازار بود.

چرا برنج گران شد؟

وی افزود: در دولت سیزدهم ممنوعیت واردات برنج شد. در سال ۱۴۰۰ یک میلیون و ۱۲۶ هزارتن برنج توسط بخش خصوصی و ۳۴۷ هزارتن توسط شرکت بازرگانی دولتی انجام شد که کمتر از نیاز بازار بوده و منجر به گرانی برنج شد.

کشاورز عنوان کرد: روند بازار برنج در سال ۱۴۰۱ ادامه یافت و ذخیره احتیاطی وارد بازار شد و به مصرف رسید. رکود و گرانی برنج تا ابتدای ۱۴۰۲ ادامه یافت.

وی خاطرنشان کرد: استاندار مازندران خواستار آن شد که انجمن وارد عمل شود و برنج ذخیره‌سازی شده برنج کشاورزان شامل برنج سنواتی و کشت سال طی تفاهم‌نامه‌ای خریداری شود.

وی افزود: این روند نشان می‌دهد که اگر واسطه‌ها حذف شود امکان عرضه برنج ۸۰ هزارتومانی وجود دارد و فاصله قیمتی میان برنج خارجی و ایرانی از بین می‌رود.

افزایش نرخ ارز ترجیحی یکی از دلایل نرخ رشد برنج در ۱۴۰۰ 

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج تصریح کرد: افزایش نرخ ارز ترجیحی از جمله دلایل نرخ رشد برنج در ۱۴۰۰ بوده است و اکنون ثبات قیمت بازار برنج علیرغم افزایش قیمت سایر حبوبات و گوشت تلاش صادقانه برای تنظیم بازار برنج بوده است.

وی افزود: ممکن است برخی نمایندگان در آستانه انتخابات مسائلی را مطرح کنند و آماری از تولید ۳ میلیون تنی برنج ارائه دهند که واقعی نیست. کشاورزان سود منطقی در ۱۴۰۲ از تولید برنج دریافت کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: برنج ۸۰ هزارتومانی اکنون در تمام فروشگاه‌ها وجود دارد و تلاش براین است که با ثبات قیمت بخش عمده مردم مصرف‌کننده برنج ایرانی باشند.

کشاورز گفت: ۶۶ عضو انجمن واردکنندگان برنج ۳۴۷ هزار تن برنج وارد کرده‌اند.از ابتدای امسال ۸۰۵ هزار تن برنج به ارزش یک میلیارد دلار وارد کشور شده است که سهم اعضای انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج تا امروز ۲۵۶ هزار تن بوده که ارزش آن ۳۰۰ میلیون دلار است و سهم شرکت طبیعت از آن ۱۷۸ هزار تن است.

تخصیص ۷۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات برنج صحت دارد؟

محمد مختاریانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: اخبار مطرح در خصوص تخصیص ۷۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات برنج تنها به یک شرکت واردکننده صحت ندارد و هیچ مرجع رسمی آن را تایید نکرده و سندی در این زمینه ارائه نشده است.

مختاریانی عنوان کرد: فردی به عنوان خبرنگار در توییتی سندی ارائه داده که نامه داخلی یک شرکت بوده و خطاب به جهادکشاورزی گیلان مراکز خرید را برای کشاورزانی که برنج ذخیره‌سازی شده داشته‌اند اعلام کرده است. این خبر به مدت سه ماه زیرنویس خبری در شبکه گیلان بوده و بنر‌های طرح خرید نیز توسط شرکت طبیعت در سطح شهر نصب شده است.

وی گفت: هیچ سندی توسط مدعیان تخلف یک شرکت تامین‌کننده برنج وجود ندارد و دستگاه‌های رسمی نیز آن را تایید نکرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: کل بخش خصوصی ۷۰۰ میلیون دلار تقاضای واردات برنج داشته که توسط ۱۳۰ شرکت عضو انجمن ارائه شده است. در سایت‌های فروش اینترنتی و فروشگاه‌ها برنج طبیعت وجود دارد و این‌که گفته می‌شود در کیسه‌ها برنج خارجی به جای هاشمی پر می‌شود صحت ندارد.

پس از ۶ ماه هنوز ارز واردات برنج را به طور کامل دریافت نکرده‌اند

وی گفت: تمامی نهاد‌های نظارتی می‌توانند اعلام کنند که پس از ۶ ماه از زمان واردات برنج ۱۴۹ شرکت واردات برنج هنوز ارز واردات را به طور کامل دریافت نکرده‌اند.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب