دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در ۲۰۲۴؛

بازار سرمایه‌گذاری در کدام فناوری‌ها داغ‌تر است؟

بازار سرمایه‌گذاری در کدام فناوری‌ها داغ‌تر است؟
بیایید با هم نگاهی به فناوری‌هایی بیندازیم که خواب از چشم مدیران ارشد صنایع می‌رباید و به اولویت سرمایه‌گذاری آن‌ها در سال ۲۰۲۴ تبدیل می‌شود.
کد خبر : 890992

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از انرژی مانیتور، به رغم آشفتگی‌های ژئوپلیتیکی و عدم قطعیت اقتصادی، طی سال ۲۰۲۳، سرمایه‌گذاری در بخش فناوری از رشد چشمگیری برخوردار بود که این می‌تواند مهر تأییدی بر این باور رایج باشد که بزرگ‌ترین نوآوری‌های جهان در زمان بروز فشار‌های سیاسی و اقتصادی عظیم به مرحله ظهور می‌رسد. از این چشم‌انداز است که می‌خواهیم شما را با برخی از برترین روند‌های سرمایه‌گذاری در فناوری که در سال ۲۰۲۴ انتظار رواج آن‌ها را داریم، آشنا کنیم.

هوش مصنوعی

در سالی که گذشت، هوش مصنوعی اصلی‌ترین حوزه فناوری بود که در آن سرمایه‌گذاری شد و این روند در سال پیش‌رو همچنان ادامه دارد. شرکت تحقیقاتی «گلوبال‌دیتا» پیش‌بینی می‌کند که ارزش بازار هوش مصنوعی در سال ۲۰۳۰ به رقم قابل ملاحظه ۹۰۸.۷ میلیارد دلار برسد. 

از آن گذشته، در سال جاری میلادی، انتظار داریم که همه انواع صنایع همچنان تحت‌الشعاع تداوم مقبولیت هوش مصنوعی مولد باشند.

آنگونه که از پیش‌بینی‌ها برمی‌آید، ارزش بازار هوش مصنوعی مولد از ۱.۸ میلیار دلار در ۲۰۲۲ به ۳۳ میلیارد دلار در ۲۰۲۷ خواهد رسید که این به منزله نرخ چشمگیر ۸۰ درصد برای رشد مرکب سالانه است. از میان ۵ فناوری برتر هوش مصنوعی، رشد هوش مصنوعی مولد (مثل چت جی‌پی‌تی) از همه بیشتر است و انتظار می‌رود تا سه سال دیگر، ۱۰.۲ درصد از کل بازار را به خود اختصاص دهد.

رایانش ابری

تا سال ۲۰۲۷، ارزش بازار رایانش ابری (Cloud computing) با احتساب سالانه ۱۷ درصد نرخ رشد مرکب، به ۱.۴ میلیارد دلار خواهد رسید. در این میان، بازار خدمات نرم‌افزاری از همه داغ‌تر است تا آنجا که در ۲۰۲۳، حدود ۶۳ درصد از مجموع کل درآمد حاصل از خدمات ابری را به خود اختصاص می‌دهد. 

در بازه زمانی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷، نرخ رشد سرویس پلتفرم با احتساب رقم ۲۱ درصد برای رشد مرکب سالانه، از سایر خدمات رایانش ابری بیشتر خواهد بود. علاوه بر این، انتظار داریم که رایانش ابری همچنان بهترین روش برون‌سپاری فناوری اطلاعات با هدف افزایش انعطاف‌پذیری و کاهش هزینه باشد.

ناگفته نماند که رایانش ابری در کنار هوش مصنوعی، محرک مهمی برای فناوری‌های نوظهور مانند رباتیک و اینترنت اشیاء به شمار می‌رود که نیازمند دسترسی مداوم به بخش عظیمی از داده‌ها هستند.

امنیت سایبری

سرعت فزاینده مقبولیت هوش مصنوعی مولد، به افزایش خطر حملات مهندسی اجتماعی منجر می‌شود. حملات مهندسی اجتماعی به هک کردن اشخاص از طریق ترفند‌های مراودات اجتماعی اشاره دارد و رایج‌ترین حمله مهندسی اجتماعی هم «فیشینگ هدفمند» (spear-phishing) است که در آن، هکر‌ها به اطلاعات دقیق و شخصی قربانی خود، مانند نام و سمت شغلی وی دسترسی دارند.

همچنین، ۲۰۲۴ سال پرفشاری برای مأموران ارشد امنیت اطلاعات در سراسر جهان خواهد بود، زیرا به نسبت ناآشنایی جمع کثیری از مردم با مهارت‌های سایبری، حملات سایبری هم افزایش می‌یابد.

رباتیک

هوش مصنوعی و رایانش ابری هم‌پای یکدیگر زمینه‌ساز توسعه صنعت رباتیک هستند. طبق برآورد گلوبال‌دیتا، در سال ۲۰۲۲، ارزش بازار جهانی رباتیک ۶۳ میلیارد دلار بود و پیش‌بینی می‌شود که با در نظر گرفتن ۱۷ درصد نرخ رشد مرکب سالانه، این رقم تا ۲۰۳۰ به ۲۱۸ میلیار دلار برسد.

برای ۲۰۲۴ هم، با ۲۸ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، انتظار داریم که ارزش بازار خدمات رباتیک به ۶۷.۱ میلیارد دلار برسد.

در این میان، پهپاد نقش کلیدی‌ای در رونق بازار رباتیک ایفا خواهد کرد و انتظار داریم که در سال جاری میلادی، تقاضا و عرضه پهپاد‌های تجاری رونق بگیرد.

اینترنت اشیاء صنعتی

انتظار می‌رود که تا ۲۰۲۷، بازار اینترنت اشیاء صنعتی ۱.۲ تریلیون دلار درآمدزایی داشته باشد. این بازار شامل دو بخش کلیدی «اینترنت صنعتی» و «شهر‌های هوشمند» است. اینترنت صنعتی به معنای استفاده از شبکه‌ای از حسگر‌ها و محرک‌ها برای کنترل و رصد محیط ماشین‌آلات صنعتی است. طبق پیش‌بینی‌ها، انتظار می‌رود که با ۱۵.۱ درصد نرخ رشد مرکب سالانه، ارزش این بازار از ۳۷۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۷۵۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۷ افزایش پیدا کند.

در شهر‌های هوشمند هم از شبکه حسگر‌ها برای ارتقای کیفیت و عملکرد خدمات شهری ازجمله تأمین انرژی، حمل‌ونقل و خدمات رفاهی استفاده می‌شود. انتظار می‌رود که با ۱۵ درصد نرخ رشد مرکب سالانه، ارزش بازار شهر‌های هوشمند از ۲۳۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۴۷۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۷ ارتقا پیدا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب