نظریههای شکلگیری کیهان را به چالش کشید
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، ستارهشناسان یک ابرساختار حلقهای کیهانی را کشف کردهاند که نسبتهای آن نظریههای موجود درمورد کیهان را به چالش میکشد.
دانشمندان انگلیسی این ساختار حلقهای شکل غول پیکر را در فضا کشف کردند که ممکن است درک مردم و فرضیات موجود در مورد جهان را به چالش بکشد.
ستاره شناسان نام این ساختار حلقهای شکل را حلقه بزرگ گذاشتند که در فاصله ۹.۲ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد و قطر آن حدود ۱.۳ میلیارد سال نوری و محیط آن حدود چهار میلیارد سال نوری است که از کهکشانها و خوشههای کهکشانی تشکیل شده است. حلقه بزرگ آنقدر کمنور است که نمیتوان مستقیماً آن را دید، اما قطر آن در آسمان شب معادل ۱۵ ماه کامل است.
این حلقه توسط الکسیا لوپز، دانشجوی دکترا در دانشگاه مرکزی لنکشایر کشف شد که دو سال پیش یک سازه فوق العاده بزرگ دیگر کمان غول پیکر را نیز کشف کرد. کمان غول پیکر ساختاری است که ۳.۳ میلیارد سال نوری از فضا را در بر میگیرد. دو ساختار موجود در فضا در همسایگی کیهانی قرار دارند، یعنی در یک فاصله و در یک زمان کیهانی در آسمان دیده میشوند.
براساس وب سایت دانشگاه، اخترشناسان توضیح دادند که چنین ساختاری به قدری بزرگ است که ایده مردم را در مورد اینکه "منطقه "متوسط" فضا چگونه به نظر میرسد را به چالش میکشد؛ آنها از حد آنچه که از نظر تئوری قابل دوام در نظر گرفته میشود فراتر رفتهاند و چالشهای بالقوهای را برای اصل کیهان شناسی ایجاد میکنند.
بر اساس یکی از اصول راهنمای ستارهشناسی و اصل کیهان شناسی، چنین ساختارهای بزرگی نباید وجود داشته باشند.
رابرت ماسی از مرکز ملی نجوم نیز میگوید، این هفتمین ساختار بزرگ کشف شده در جهان است که با این ایده که کیهان در بزرگترین مقیاسها صاف است، در تضاد است. اگر این ساختارها واقعی باشند، قطعاً برای کیهانشناسان و تفکر پذیرفتهشده در مورد چگونگی تکامل جهان جای تفکر و پژوهش باقی میماند.
لوپز نیز خاطرنشان کرد: طبق نظریات فعلی کیهان شناسی، ما فکر نمیکردیم ساختارهایی در این مقیاس امکان پذیر باشد. شاید بتوانیم انتظار یک ساختار بسیار بزرگ را در تمام جهان قابل مشاهده خود داشته باشیم. با این حال، حلقه بزرگ و کمان غول پیکر دو ساختار عظیم هستند که در دایره کیهان شناسی تعریف میشوند.
انتهای پیام/