دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دستاورد شرکت دانش‌بنیان ایرانی؛

ارزیابی محصولات دارویی و آرایشی روی بافت انسانی با چاپگر سه‌بعدی

ارزیابی محصولات دارویی و آرایشی روی بافت انسانی با چاپگر سه‌بعدی
محققان شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به چاپ نمونه‌های آزمایشگاهی اعضای بدن مانند گوش و بینی شده و نمونه‌هایی مانند جمجمه حیوانات را به مرحله تست حیوانی نزدیک کرده‌‌اند.
کد خبر : 885449

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، شرکت دانش‌بنیان ایرانی فعال در تولید تجهیزات آزمایشگاهی و دارویی از فناوری چاپگر‌های سه‌بعدی زیستی برای بازتولید بافت‌های استخوانی و غضروفی آسیب‌دیده در قالب سه‌بُعدی استفاده می‌کند.

این شرکت دانش‌بنیان با توجه به نیاز متخصصان حوزه مهندسی بافت، علاوه بر ارائه انواع چاپگر سه‌بُعدی زیستی با فناوری بالا به ارائه انواع جوهر‌های زیستی و تولید رَده‌های مختلف بافتی و محصولات جانبی با استفاده از این فناوری اقدام کرده است.

این شرکت، همچنین موفق به چاپ نمونه‌های آزمایشگاهی اعضای بدن مانند گوش و بینی شده  و نمونه‌هایی مانند جمجمه حیوانات را به مرحله تست حیوانی نزدیک کرده‌است.

درحال حاضر این شرکت، سازنده چهار پرینتر سه‌بُعدی زیستی با نام‌های BioFab X۲/  PioneerX۲/ PioneerX۴/ BioFab X۴ است.

دستگاه BioFabX۲ یک چاپگر زیستی با دو ماژول پرینت است که امکان تولید بافت و اندام به منظور ارزیابی عملکرد دارو‌ها و مواد آرایشی-بهداشتی، ساخت بافت جایگزین انسانی در تعداد بالا و یا چاپ دارو‌های اختصاصی بیماران را در اختیار پژوهشگران قرار می‌دهد.

طراحی فشرده و کاربردی، رابط کاربری جذاب و ساده، ماژول‌های قابل تعویض جهت چاپ انواع سلول و مواد زیستی و نیز قیمت به صرفه، این دستگاه را به یکی از بهترین انتخاب‌ها در انجام پژوهش‌های زیستی بدل کرده است.

چاپگر‌های زیستی سه بعدی سری BioFab با اتکا به سیستم عملگر‌های نیوماتیکی و قابلیت اعمال فشار بالا چاپ گستره وسیعی از مواد زیستی جهت ایجاد بافت‌هایی همچون قلب، پوست، غضروف یا استخوان را فراهم می‌کند که این مساله به کاربرآزادی کاملی در انتخاب مواد زیستی را می‌دهد.

دستگاه PioneerX۲ یک چاپگر زیستی با دو ماژول پرینت بر مبنای فناوری اکستروژن است که امکان کنترل دقیق حجم ماده پرینت شده را فراهم می‌کند. این قابلیت به ویژه در مورد پرینت با کیفیت محلول‌های سلولی و هیدروژل‌هایی با ویسکوزیته پایین اهمیت دو چندان پیدا می‌کند.

پژوهشگران به کمک این چاپگر می‌توانند بافت و اندام زنده به منظور ارزیابی عملکرد دارو‌ها و مواد آرایشی-بهداشتی یا جایگزینی بافت‌های آسیب دیده بیماران را تولید کنند.

چاپگر زیستی سه بعدی مدل Pioneer با اتکا به سیستم Piston MicroExtrusion کنترل بی نظیری را بر فرایند‌های چاپ، به ویژه در چاپ انواع هیدروژل‌ها را فراهم می‌کند. با استفاده از این فناوری می‌توان سرعت و میزان عقب نشینی مواد را با دقت بالایی تنظیم کرد. به این ترتیب، هندسه‌های پیچیده و از هم گسسته حتی با هیدروژل‌هایی با کمترین ویسکوزیته قابل چاپ می‌شوند.

علی یزدانی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده تجهیزات آزمایشگاهی و دارویی، در خصوص تجربه حضور در نمایشگاه ایران‌ساخت گفت: دستگاه چاپگر زیستی سه بُعدی، پُرفروش‌ترین محصول ما در نمایشگاه ایران‌ساخت بوده و فروش خوبی در نمایشگاه ایران‌ساخت داشتیم. البته فروش شرکت ما بیشتر داخلی است و اساسا بخش قابل توجهی از این فروش را مرهون حضور در نمایشگاه ایران ساخت هستیم.

وی افزود: در واقع، مهم‌ترین حمایت معاونت علمی از شرکت ما به واسطه همین نمایشگاه ایران ساخت بوده و از رهگذر آن توانسته‌ایم به توسعه بازار و معرفی محصولاتمان بپردازیم.

یزدانی، در خصوص نحوه عملکرد پرینتر‌های سه بعدی در صنعت اضافه کرد: ما سعی کردیم طی پنج، شش سالی که به ساخت این پرینتر‌ها مبادرت کرده‌ایم، یک فناوری به روز و همگام با دنیا را ارائه کنیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های این شرکت ماژول است و با نصب هر کدام از این ماژول‌ها، امکان پرینت انواع سلول‌های بافت‌های زنده فراهم می‌شود و کیفیت پرینتر‌های ما مشابه با پرینتر‌های کشور‌های توسعه یافته‌تر و پیشرفته‌تر است و بازار این محصول مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و علوم پزشکی است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان درباره هزینه و سرمایه‌ای که برای تولید این محصول نیاز است، گفت: هزینه ساخت این محصول،   یک سوم نمونه‌های مشابه خارجی است و به همین میزان هم صرفه جویی ارزی دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته