مراکز رشد چه تسهیلاتی به واحدهای فناور ارائه میدهند؟
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، مراکز رشد دانشگاهها به عنوان یکی از نهادهای تجاریسازی دستاوردهای علمی و عامل ایجاد تعامل صنعت و دانشگاه در اقتصاد دانشبنیان کشور فعالیت می کنند تا با ایجاد زمینههایی موجب هدفمند شدن فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاهها منطبق با نیازهای جامعه شود. این مراکز تسهیلات گوناگونی را به واحدهای دانشبنیان و صنعتی ارائه میدهند.
این مراکز رشد ابتدا با هدف تربیت نیروهای متخصص و گسترش تولیدات علمی-تخصصی ایجاد شدند. در ادامه به دلیل وجود بحرانهای اقتصادی و کمبود انرژی و منابع طبیعی، الزام تبدیل این نهادها به کانون های تولید ثروت مطرح شد. در همین راستا، لزوم شکلگیری نهادهایی از جمله مراکز رشد بهعنوان نهادی برای کمک به تجاریسازی دستاوردهای علمی و صنعتی دانشگاهها در زیستبوم دانشبنیان کشور مورد تأیید قرار گرفت.
مهمترین ویژگی مراکز رشد این است که از کارآفرینان فاقد سرمایه جهت راه اندازی کسب و کارهای کوچک حمایت میکند.
این حمایتها شامل ارائه خدمات عمومی و دفتری مانند تلفن، نمابر، اینترنت، اتاق مذاکره و کنفرانس، دفتر کار مجازی، منشی و کارهای دفترید، منشی مجازی، رایانه، دبیرخانه، نظافت و ارائه خدمات اداری و اجرایی از قبیل وامها و تسهیلات دولتی، شبکه، کمکهای مالیاتی، اجارهبها و… میشود.
همچنین، خدمات تجهیزاتی و تسهیلاتی مانند فضای اداری، پارکینگ، تجهیزات اداری و دفتری، منابع آزمایشگاهی، تجهیزات کارگاهی و خدمات فنی و تخصصی از قبیل مشاوره مالی و بازاریابی، مشاوره حقوقی و مدیریتی، دورههای آموزشی، دسترسی به منابع مالی از دیگر حمایتهایی است که در این مراکز به واحدهای فناور ارائه میشود.
انتهای پیام/