دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی مطرح کرد:

مسیر طولانی پیش‌روی پژوهشگران ایرانی برای کسب مرجعیت جهانی

مسیر طولانی پیش‌روی پژوهشگران ایرانی برای کسب مرجعیت جهانی
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: جامعه پژوهشی ایران، برای رسیدن به مرجعیت علم و فناوری جهانی مسیر زیادی را در پیش دارد.
کد خبر : 884690

به‌گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، یعقوب فتح‌اللهی، معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در نشست هفته پژوهش موسسه رویان که ۲۲ آذرماه برگزار شد، گفت: براساس سند چشم‌انداز۱۴۰۴، ایران باید در زمینه علم و اقتصاد به شماره یک منطقه خاورمیانه تبدیل شود. 

وی به ضرورت شکل‌گیری جامعه فراصنعتی در ایران اشاره کرد و گفت:  نکته‌ای که بسیاری از موسسات علمی غرب را متمایز و موفق کرده، سه ویژگی انسانیت، علم‌باوری و مشارکت است. این سه ویژگی اساس فرهنگ پژوهشی بوده، هست و خواهد بود. 

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، درباره تحولاتی که در عرصه علم و تکنولوژی در جهان رخ داده و برای ایران نیز ضروری است، گفت: مبحثی به‌نام همگرایی علمی، یعنی مرجعیت علمی تنها به داشتن مقالات نیست، مقاله‌محور بودن در کنار دو جنبه دیگر کارآفرینی و نوآوری، در حوزه پژوهش اهمیت دارد. 

فتح‌اللهی، درخصوص شرایط لازم برای کسب مرجعیت علم و فناوری جهان توضیح داد: برای اینکه ایران به یکی از مرجعیت‌های علم و فناوری دنیا تبدیل شود، نیاز است که پژوهشگران ایرانی به دو ویژگی مهم بکر بودن و ناب‌بودن موضوعات پژوهشی توجه کنند. 

وی ادامه داد: برای تحقق فرهنگ جهانی پژوهش در ایران، نیاز است سه بخش، دانشگاه، صنعت و دولت فارغ از نگاه‌های سیاسی، باهم همکاری کنند. 
 

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، به شکل‌گیری «Community» یا شبکه‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها اشاره کرد و گفت: باید مطابق با جامعه پژوهشی جهانی، حرکت کنیم، شبکه‌های پژوهشی را با پشتیبانی مالی و فرهنگی در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم. 

فتح‌اللهی، بر کاربردی‌کردن علم تاکید کرد وگفت: علم، باید از میز آزمایشگاه به جامعه منتقل شود، فرهنگ پژوهشی جدید باید کارآفرینی را به پژوهشگران القا کند، درواقع یک پژوهش باید دستاورد کاربردی داشته باشد. 

وی درخصوص معنای درست کارآفرینی تصریح کرد: جامعه پژوهشی باید به معنای درست کارآفرینی یعنی اضافه‌کردن یک منبع اقتصادی و درآمدی جدید به بدنه اقتصادی و‌ اجتماعی دقت کند. برای مثال، اگر تا کنون، منبع درآمد کشور ما نفت بود، از این پس، سلول‌های بنیادی، یک منبع درآمدی است. 

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر پژوهشگاه رویان، درباره اهمیت سه ویژگی در کرسی‌های پژوهشی تاکید کرد: کرسی‌های پژوهشی کشور، امروزه باید از سه ویژگی نوآوری، خلاقیت و علم برخوردار باشند تا شاهد تحولی عظیم در دنیای پژوهش داخلی باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب