عبور یک دنبالهدار کوچک از کنار زمین/ بارش شهابی را از دست ندهید
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، بقایای دنبالهدار «ویرتانن ۴۶ پی» سهشنبه شب بارش شهابی تماشایی ایجاد میکند.
به طور معمول سالانه ۱۲ هزار ستاره دنبالهدار در آسمان شب در محدوده تلسکوپهای غیرحرفهای قرار میگیرند و بیشتر آنها بدون نشانه به مسیر خود ادامه میدهند، اما در طی هفته پیش رو شاهد عبور یک دنبالهدار کوچک از کنار زمین هستیم. دنبالهدار «ویرتانن ۴۶ پی» در ۱۲ دسامبر (سهشنبه ۲۱ آذر) از فاصله نزدیک زمین عبور میکند.
مولد بارش شهابی جدید، ستاره دنبالهدار «ویرتانن ۴۶ پی» است که در ۱۹۴۸ کشف شد و هر ۵.۴ سال یک بار به دور خورشید میچرخد و بسیار سریعتر از دنبالهدارهای دیگر است که برخی از آنها حدود ۷۵ سال طول میکشد تا به دور خورشید بچرخند.
گروهی از دانشمندان به سرپرستی «جرمی ووبایلون»، ستارهشناس رصدخانه پاریس در حال بررسی بارش شهابی ناشی از بقایای این ستاره دنبالهدار بودند که کشف کردند چنین رویدادی قرار است در روز سهشنبه رخ دهد.
محققان در مقاله شرح دنبالهدار «ویرتانن ۴۶ پی» نوشتهاند سطح فعالیت این دنبالهدار بسیار نامشخص است؛ اما به طور کلی استرالیای شرقی، نیوزیلند و اقیانوسیه بهترین موقعیتهایی هستند که در آنها میتوان بارش شهابی را تماشا کرد.
دنبالهدار «ویرتانن ۴۶ پی» آخرین بار در آذر ۲۰۱۸ به زمین نزدیک شد و در فاصله ۷.۷ میلیون مایلی سیاره قرار گرفت.
بارش شهابی «جوزایی» (geminids meteor shower) از دیگر بارشهای شهابی مشهور و دیدنی است که این هفته در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه به اوج خود میرسد.
اوج بارش شهابی زمانی اتفاق میافتد که بیشترین تعداد شهاب سنگ وارد جو زمین میشوند.
بارش شهابی معمولاً زمانی اتفاق میافتد که زمین از میان نوار بزرگی از این سنگهای فضایی عبور میکند. این سنگها هنگام سقوط به جو زمین میسوزند و دنباله درخشانی از نور از خود بر جای میگذارند. رنگ شهاب سنگها با توجه به مواد تشکیلدهنده آن از آبی تا قرمز در نوسان است.
انتهای پیام/