دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

چرا در اداره تجهیزات پزشکی، زمان صدور مجوز طولانی می‌شود؟

چرا در اداره تجهیزات پزشکی، زمان صدور مجوز طولانی می‌شود؟
به گفته تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی با جایه‌جایی یک کارشناس در اداره تجهیزات پزشکی در خوشبینانه‌ترین حالت روند کار‌های تولیدکنندگان و واردکنندگان ۳ تا ۴ هفته، به تاخیر می‌افتد، همین موانع باعث می‌شود که زمان ۲۰ روزه برای ثبت سفارش و صدور مجوز، بعضاً تا یک سال طول بکشد.
کد خبر : 883408

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا- زهرا اردشیری؛ مشکل تامین تجهیزات پزشکی تنها در تامین ارز و بودجه خلاصه نمی‌شود. با نگاهی به عملکرد اداره تجهیزات پزشکی، مشکلات اساسی در ساختار این سیستم قابل مشاهده است.

آنطور که معلوم است اداره تجهیزات پزشکی هنوز به ثبات مدیریتی نرسیده است و تامین کنندگان تجهیزات پزشکی را از ادامه مسیر دلسرد می‌کنند. به گفته یکی از تولید کنندگان، با هر جابه جایی در خوشبینانه‌ترین حالت روند کار‌های تولید کنندگان و واردکنندگان ۳ تا ۴ هفته، به تاخیر می‌افتد، همین موانع باعث می‌شود که زمان ۲۰ روزه برای ثبت سفارش و صدور مجوز، به بعضاً ۴ تا ۵ ماه برسد. 

وی با عنوان این مطلب که حداقل ۱۰۰۰ شرکت تجهیزات پزشکی هر کدام چندین پرونده در اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو دارند، گفت: کار کارشناسی، نیاز به بررسی و تمرکز دارد. با تغییر چند ماه یک بار کارشناسان و بررسی تعداد زیاد پرونده‌ها، رسیدگی به پرونده‌ها به جای ۲۰ روز، بعضا بیش از یک سال طئل می‌کشد. این در حالی است که زمان نوبت بررسی پرونده هم، گاهی حداقل یک الی ۲ ماه زمان می‌برد و این تامین کنندگان بازار تجهیزات پزشکی هستند که دست روی دست می‌مانند و دودش در چشم بیماران می‌رود.

مانع تراشی‌ها در اداره تجهیزات

وی گفت: ظرفیت کارشناسان اداره کل تجهیزات پزشکی، هم با کفایت نیرو و تناسب کار فاصله بسیار زیادی دارد هم به صورت آشکار و پنهان آسیب جدی به روند تأمین به موقع این اقلام حیاتی وارد می‌کند و موجب افزایش قیمت تمام شده هم می‌شود. به نظر می‌رسد، اداره کل تجهیزات پزشکی حدود ۷۰ درصد نیروی کارشناسی کم دارد. 

به گفته این تولید کننده: به نظر می‌رسد تغییرات ساختاری در سازمان اداری تجهیزات جز اتلاف زمان تولید کنندگان و تامین کنندگان تجهیزات پزشکی هیچ دستاورد دیگری ندارد و دیدگاه رئیس اداره تجهیزات پزشکی و استنباط از «شفافیت در عملکرد» چیزی به‌غیراز تامین بازار، تسهیل تولید و تضمین کیفیت اقلام بازار است. 

رئیس اداره تجهیزات پزشکی بر خلاف دستورالعمل تسهیل فرایند صدور مجوز تولید که از آن در تیرماه امسال با سر و صدای فروان رو نمایی کرد، از کاغذ بازی‌های اداره خود جلوگیری نکرده است و نتیجه این مانع تراشی‌ها قطع امید کردن فعالان و تامین کنندگان است که عطای فعالیت در این بازار را به لقای آن ببخشیدند.

صنعت تجهیزات پزشکی علاوه بر اشتغال زایی حدود ۴۵ هزار نفر به طور مستقیم، موجب بازگشت و نگهداشت تعداد زیادی از دانشجویان و نخبگان شده است. دولت نیز سرمایه‌گذاری‌های کلانی در صنعت تجهیزات پزشکی انجام داده که باعث تولید اشتغال برای افراد جامعه شده است، اما متاسفانه به دلیل وجود تحریم‌ها، قیمت‌های دستوری، طولانی بودن فرآیند ثبت سفارش و صدور مجوز، سخت‌گیری به تولید کنندگان و وارد کنندگان، این صنعت با مشکلات بزرگی روبه‌رو شده است که باید برای آن چاره‌ای اندیشه شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب