دانشمندان ناسا به کشف منشأ آب زمین نزدیک شدند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، انتقال نمونهای از ذرات تیره در سیارک «بنو» (Bennu) به موزه تاریخ طبیعی لندن، نقطه عطف مهمی را در تحقیقات فضایی رقم زده است.
این نمونه را فضاپیمای «اُسیریس-رِکس» (Osiris-Rex) ناسا جمعآوری کرده است که شامل مقدار کمی از گردوغبارهای تاریک تیرهرنگ و گرانولهای موجود در سیارک بنو بود. از عمر سیارک بنو بیش از ۴.۵ میلیارد سال میگذرد و در حدود ۲۰۰ میلیون مایلی زمین قرار دارد.
حجم موادی که فضاپیمای ناسا در این مأموریت جمعآوری کرد بیش از ۶۰ گرم بود که پس از برنامه فرود آپولو در کره ماه (۱۹۷۲-۱۹۶۸) بیشترین مقدار از مادهای فرازمینی است که به سیاره ما آورده شده است.
تجزیه و تحلیل اولیه توسط دانشمندان ناسا نشان میدهد که این سیارک دارای کربن و آب و مقداری کربن در ترکیبات آلی است. این یافته از نظریههایی حمایت میکند که نشان میدهند سیارکهای غنی از کربن، مانند بنو، ممکن است نقش مهمی در رساندن ترکیبات حیاتی به زمین اولیه داشتند که احتمالاً به شکلگیری اقیانوسها و شروع حیات کمک میکنند.
تمرکز بر آنالیز ایزوتوپهای هیدروژن در آب نمونه جمعآوریشده یکی از موارد مورد تمرکز برای تحقیقات بیشتر در این مطالعه علمی جدید است تا مشخص شود تا چه حد با اقیانوسهای کره زمین مطابقت دارد و شاید سرنخهایی در مورد چگونگی دستیابی زمین به آب ارائه میدهد.
مطالعات اولیه شامل روشهای غیرمخرب مانند پراش پرتو ایکس و استفاده از میکروسکوپ الکترونی برای تعیین ترکیب معدنی سیارک بنو است.
با وجود حجم کم، انتظار میرود این نمونه بینش قابلتوجهی در مورد شکلگیری منظومه شمسی، منشأ آب در کره زمین و راهبردهای احتمالی برای مقابله با سیارکهایی به دست دهد که سیاره ما را تهدید میکنند. این پژوهش میتواند به اکتشافات اساسی در مورد ماهیت حیات، زمین و جهان منجر شود.
انتهای پیام/