امر به معروف در مترو مطالبه عمومی است؟
گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آناـ محدثه امامینیا پژوهشگر حوزه زنان: عصر ایران در پاسخ به همشهری در مورد سبک تذکر دادن زنان در مترو به خانمهای کمحجاب و شلحجاب، به مواردی اشاره کرد و با عنوان «عزیزم ترافیک... ؛ عزیزم آبگرفتگی... ؛ عزیزم شهرفروشی...» تلاش کرد ذهن مخاطب را به سمت و سوی دیگری هدایت کند. در مورد پرسشهای مطرح شده و یادداشتی که در عصر ایران منتشر شده است، توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
امر به معروف امر واجب دینی است
اول : امر به معروف و نهی از منکر در اسلام دو وظیفه مهم و دو واجب از فروع دین هستند و ما به عنوان یک فرد مسلمان در جامعه اسلامی باید به وظایف خود عمل کنیم و قرار نیست جور کسی را بکشیم. هر چند در قانون هم این مسأله مطرح شده و تنها نیاز به اندکی مطالعه دارد. (اصل هشتم قانون اساسی که در آن نظارت مردم بر مردم مورد تأکید قرار گرفته و همچنین قانون حمایت از آمران و ناهیان مصوب سال ۱۳۹۴) در ضمن از آثار اجرای صحیح امر به معروف و نهی از منکر، مانند همین اقدام صورت گرفته، میتوان به کاهش فشار کاری دادسراها و پلیس اشاره کرد.
پرچم مطالبهگری از مسئولان در دست کسانی است که اعتقاد به حجاب هم دارند
دوم: اگر امر به معروف و نهی از منکر را شناخته و پذیرفته باشیم، میدانیم که در همه جا باید اجرا شود و برای هر فردی متناسب با وظایف، جایگاه، تأثیرگذاری و حوزه اختیاراتش اقدامات لازم، به شکل درست صورت بگیرد و کسی از این مسأله ناراحت نخواهد شد. کسی مخالفتی با امر به معروف و نهی از منکر مسئولان ندارد و اتفاقاً پرچم مطالبهگری و عدالتخواهی از مسئولان در دست کسانی است که اعتقاد به حجاب و ارزشهای اسلامی هم دارند و منتقدین و مخالفان حجاب بارها نشان دادهاند که مسأله اصلی آنها عدالتخواهی و مشکلات معیشتی مردم نیست و حتی گاهی با دشمنان قسم خورده ایران خواستار فشار مضاعف بر مردم ایران نیز شدهاند. نکته اینجاست که آیا امر به معروف مسئولان و مطالبه از آنها برای رسیدگی به امور مردم منافاتی با امر معروف و تذکر لسانی درباره بی حجابی دارد؟ خیر!
امر به معروف نیاز به مجوز ندارد
سوم: همان طور که وزیر کشور اشاره کرد، امر به معروف و نهی از منکر نیاز به مجوز ندارد و بالاتر از آن را اگر بخواهیم بگوییم، مجوز این کار از سوی خداوند داده شده است و دستور الهی، قرآنی، شرعی و قانونی است.
رانندگی نکنید تا تصادف نکنید!
چهارم: این افراد آموزشدیده هستند، اما اگر بخواهیم با این استدلال که شاید درگیری رخ دهد، امر به معروف را کنار بگذاریم، در مواردی مانند رانندگی یا پزشکی چه کنیم؟ مثلا بگوییم رانندگی نکنید تا تصادف نکنید! طبابت را منحل کنید تا کسی بر اثر خطای پزشکی، مشکلی برایش پیش نیاید!
در اتفاق تلخی که برای مهسا امینی رخ داد، چه کسی مقصر بود؟ آیا کسی شاهد درگیری فیزیکی بود؟ ارتباط مهسا امینی با این تذکرات در چیست که به آن اشاره شده؟ اتفاقاً در آنجا که شاهد حضور نیروهای دارای مجوز بودیم و ثابت شد که خطایی از سمت این نیروها صورت نگرفته است.
انتهای پیام/