چطور سحابیها هم محل تولد ستارهها هستند هم محل مرگ آنها؟
خبرگزاری علم و فناوری آنا- مریم ملی؛ سحابی به معنای ابر است و وقتی درباره سحابیهایی که در فضا وجود دارد صحبت میکنیم منظورمان ابرهای گازی از جنس هلیوم و هیدروژن و عناصر دیگر است. وقتی با تلسکوپهای قوی به سحابیها نگاه کنیم میتوانیم رنگهای آنها را ببینیم. بله آنها به رنگهای مختلف دیده میشوند که ناشی از داغ شدن عناصر مختلف درون سحابیهاست.
این ابرهای رقیق معمولا بعد از مدتی به دلیل وجود نیروی جاذبه کمی فشرده میشوند و گازها و ذرات غبار در قسمتهای فشرده شده تودهای را تشکیل میدهند که سنگین و سنگینتر میشود و با بیشتر شدن نیروی گرانش، این تودهها کمکم به شکل کُره درمیآید. تمام این فرآیند چندین میلیون سال طول میکشد و در نهایت ستارها در دل سحابی متولد میشوند. در واقع سحابیها به دلیل داشتن گازهای متراکم و ذرات غبار میتوانند محیطهای خوبی برای تولد ستارهها باشند.
به همین خاطر به آنها زایشگاههای ستارهای هم گفته میشود. اما جالب است بدانید همین سحابیها میتوانند محلی برای روزهای آخر عمر ستارهها هم باشند زیرا خیلی از ستارهها در سالهای پایانی عمرشان انفجارهای عظیمی دارند که باعث میشود مواد درون آنها به بیرون پرتاب شود، در اثر این انفجارها بخشهایی از لایههای بیرونی ستاره به اطراف پراکنده میشوند و شکلهای جالبی را به وجود میآورند.این سحابیها نشان میدهند در اطراف آنها ستارهای مرده قرار دارد که گازها و مواد داخلش در فضای اطراف پخش شده است. به همین خاطر است که سحابی را به عنوان قبرستان ستارهای هم میشناسیم.
انتهای پیام/