پرواز ماشینهای جنگی هوش مصنوعی؛ نگاهی به آینده پهپادهای نظامی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیویورک تایمز، شرکت شیلد اِیآی (Shield AI)، پیمانکار نیروی هوایی آمریکا، در نمایشی تحولبرانگیز از پیشرفت فناوری، توانایی جنگافزار پهپاد خودران را در داکوتا شمالی به اثبات رساند. پهپادهای ربات با استفاده از برنامه هوش مصنوعی این کمپانی با عنوان هایومایند (HiveMind) میتوانند بدون دخالت انسان در آسمان پرواز کنند.
با فعال شدن برنامه هایومایند به دست مهندسان نرمافزار، خلبانهای ماهر با پیشینه نبرد در افغانستان و خاورمیانه از ادامه فعالیت حرفهای خود کنارهگیری کرده و اجازه دادند هوش مصنوعی فرماندهی را برعهده بگیرد. آلن آبوشان، یکی از انسانهای خلبان در این پروژه، چنین میگوید «در واقع هم تلخ است و هم شیرین، چون با کاری که انجام میدهیم داریم خودمان را بیکار میکنیم.»
این پیشرفت جدید، جهشی چشمگیر در راستای تحول فناوری جنگافزارهاست. شیلد اِیآی همسو با موج استارتاپهایِ حمایتشده با سرمایهگذاری خطرپذیر برای کسب سهم در بازار نظامی رقابت میکند و به احتمال قوی غولهای صنعت مانند لاکهید مارتین (Lockheed Martin) و بوئینگ را به چالش میکشد. با این حال، بسیاری از استارتاپها با وجود تلاشهای نوآورانهشان هنگام انعقاد قراردادهای نظامی با چالشهایی روبهرو بودهاند. برای مثال، شیلد اِیآی هنوز به سوددهی نرسیده است و امسال ضرر ۷۰ میلیون دلاری برای آن پیشبینی میشود.
با وجود درگیریهای جاری در اوکراین و خاورمیانه و در بحبوحه نگرانیهای فزاینده نسبت به احتمال مناقشه با چین، تحقیقات یکساله مکنزی پریلامن، نویسنده این مقاله، به وضوح نشان میدهد که پنتاگون برای عقب نماندن از فناوری با اهداف جنگی و تقاضای فزاینده برای جنگافزارهای پیشرفته تا چه حد در تلاش است.
انتهای پیام/