نانوحسگر سازگار با محیط زیست طراحی و ساخته شد/ تشخیص آلومینیوم در مواد غذایی
فاطمه محسنی عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری آنا گفت: آلومینیوم ازجمله عناصری محسوب می شود که اثر سمی آن در موجودات زنده به خوبی اثبات شده است. امروزه آلومینیوم به عنوان ماده رنگ بر و افزودنی در مواد غذایی، تصفیه آب، تهیه رنگ و مواد انفجاری، تصفیه نفت، لاستیک سازی، داروسازی و شیشه سازی به کار میرود.
وی افزود: مسمومیت ناشی از آلومینیوم میتواند منجر به بروز بیماریهایی مانند آلزایمر، بیماری کبدی، مشکلات پوستی، گوارشی، سوزشی ناحیه شکم، اختلالات یادگیری و خستگی شود از اینرو توسعه روشهای ساده، مقرون به صرفه و کاربرپسند برای نظارت سریع، قابل اعتماد و ارزان یون آلومینیوم ضرورت داشت.
وی که موفق به طراحی و ساخت نانوحسگر بر پایه نانو فیبر سلولز باکتریایی و آنتوسیانین به منظور تشخیص مقادیر بسیار کم آلومینیوم در مواد غذایی شده است، درباره این پژوهش توضیح داد: این نانوحسگر یک سنسور ساده و زیست سازگار نواری شکل است که در حضور مقادیر کم یون آلومینیوم تغییر رنگ می دهد.
وی به ویژگیهای این نانوحسگر پرداخت و گفت: سازگاری با محیط زیست و استفاده آسان و سریع، مقرون به صرفه، یکبار مصرف، قابل حمل، حساسیت بالا و پایش آلومینیوم در ماتریس های غذایی(بسته پلیمری) از دیگر ویژگیها و مزایای این نانو حسگر است.
وی تصریح کرد: این حسگر در نمونه چای مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج خوبی نیز به دست آورد که می تواند مقادیر کم را به راحتی نشان دهد.
انتهای پیام/