دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارسال ۲۹ نمونه بیولوژیکی به ایستگاه فضایی چین

ارسال ۲۹ نمونه بیولوژیکی به ایستگاه فضایی چین
چین ۲۹ نمونه بیولوژیکی را سوار بر فضاپیمای «شنژو ۱۷» به ایستگاه فضایی خود می‌فرستد.
کد خبر : 875836

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، فضاپیمای سرنشین‌دار شنژو ۱۷ از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان(Jiuquan) در شمال غرب چین به ایستگاه فضایی چین فرستاده شد. این فضاپیما علاوه بر خدمه سه نفره، ۲۹ نمونه بیولوژیکی را نیز به ایستگاه فضایی می‌برد.

این پروژه که «مجموعه مولکولی پروتئین فضایی و تحقیقات کاربردی» نام دارد، توسط آکادمی علوم چین (CAS) رهبری می شود.

این ۲۹ نمونه پنج دسته را پوشش می‌دهند: پروتئین‌ها، پلی پپتیدها، اسیدهای نوکلئیک، مواد زیستی و مواد دارویی. نمونه‌ها شامل انسولین، کمپلکس‌های پروتئینی برای درمان سرطان،اسید نوکلئیک پلیمراز، پروتئین‌های کلیدی در فتوسنتز گیاه و پلی پپتید کلاژن هستند.

به گفته آکادمی علوم چین، محیط ریزگرانش در فضا می تواند همرفت و رسوب را در میدان گرانش طبیعی حذف یا تضعیف کند و محیطی پایدارتر برای رشد کریستال‌های پروتئینی با کیفیت بالا فراهم کند.

علاوه بر این، ساختار ظریف مولکول‌های پروتئینی را می توان با پراش اشعه ایکس به دست آورد تا عملکردهای بیولوژیکی آن‌ها را دقیق‌تر نشان دهد، از جمله رابطه بین اثرات فیزیولوژیکی طبیعی، مکانیسم‌های بیماری زا، فارماکودینامیک، عوارض جانبی و ساختار مولکولی.  آکادمی علوم چین گفت: این روش تاثیر مستقیمی بر طراحی داروهای مولکولی دارد و اهمیت زیادی برای بیوتکنولوژی زیستی دارد.

انتظار می رود خدمه شنژو ۱۷ نزدیک به شش ماه در مدار باقی بمانند و چندین فعالیت فوق برنامه انجام دهند و تعداد زیادی آزمایش در حوزه‌های فیزیک پایه در محیط ریزگرانش، علم مواد، علوم زیستی، پزشکی فضایی و فناوری فضایی انجام دهند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب