اگزومارس در کدام قسمت سیاره سرخ باید نشانههای حیات را جستوجو کند؟
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، در طول سال ۲۰۱۶، فضاپیمای اگزومارس اینک به سوی مریخ میرود و مأموریتش جستوجوی نشانههای حیات در این سیاره است. وقتی در ماه اکتبر به مقصد برسد، کاوشگری را به سوی سطح سیاره خواهد فرستاد. این کاوشگر، اولین فرود کنترل شده ابزاری روی سطح سیاره سرخ خواهد بود.
ژان-پیر بیبرینگ، سیارهشناس پروژه اگزومارس و مسئول یکی از ابزارهایی است که مریخنورد اگزومارس باید در سطح سیاره سرخ آنالیز کند.
وی درباره اینکه کجا روی سطح مریخ نشانههای حیات را جستوجو کرد میگوید: «در پروژه فضایی اگزومارس در تلاش هستیم بدانیم که آیا روی مریخ در گذشته، شرایطی وجود داشته است که مانند شرایط موجود روی زمین، منجر به شکلگیری حیات از آب و مولکولهای دیگری شود که از جای دیگر به زمین رسیده بود. دو قطب مریخ پوشش یخی دارد و مریخ کمی بیشتر از هر ۲۴ ساعت یک بار، به دور محوری که از قطبها میگذرد میچرخد. در شمال مریخ دشتهای بزرگ هست و در جنوب فلاتهایی به ارتفاع چند هزار متر که سطحشان پوشیده از دهانههای برجای مانده از برخورد شهابسنگها است. بین این، دو ناحیهای هست که برخی از قسمتهای آن از فلاتهای چهار میلیارد ساله هم قدیمیترند. ما باور داریم اگر حیات روی مریخ پدیدار شده باشد نشانههایش را باید در این نواحی جستوجو کرد».
وی میافزاید: «انتظار نداریم که مستقیماً موجود زندهای پیدا کنیم اما اگر ماکرومولکولهای پیشینه ارگانیسمهای زنده را پیدا کنیم گام عظیمی برداشتهایم چون نشان میدهد حیات آنقدر سرسختی دارد که خود را با محیط مریخ تطبیق بدهد. مریخ یادگار زمانی را که حیات روی زمین پیدا شد، در خود حفظ کرده است و با اگزومارس، روی مریخ این نشانههای معجزه آسای حیات را جستوجو خواهیم کرد».
انتهای پیام/