سازمان غذا و دارو صاف کنندههای موی حاوی فرمالدئید را ممنوع میکند
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، سالهاست که محصولاتی برای صاف کردن مو به بازار آمده است که با استقبال بسیاری از زنان به ویژه زنان سیاهپوست مواجه شده است. ولی دانشمندان همواره درباره برخی مواد شیمیایی موجود در این محصولات ابراز نگرانی کردهاند.
استفاده مکرر از صاف کنندههای شیمیایی مو با افزایش احتمالی خطر ابتلا به سرطان رحم که سرطان آندومتر نیز نامیده میشود، مرتبط است. زنانی که از این محصولات استفاده میکنند اغلب بیش از ۲ برابر بیشتر از کسانی که از این محصولات استفاده نمیکنند با خطر مواجه هستند.
مطالعات دیگر صاف کنندهها و رنگهای مو را با سرطان سینه و تخمدان مرتبط دانستهاند. دانشمندان سازمان غذا و دارو سال پیش فرمالدئید را یک ماده سرطانزا برای انسان تشخیص دادند و وکلای این سازمان از آن زمان شروع به تهیه پیشنویس ممنوعیت پیشنهادی کردند.
کارگرانی که به واسطه شغلشان در معرض سطوح بالای فرمالدئید قرار میگیرند، به میزان بیشتری به بیماریهایی، چون «لوسمی حاد مغز استخوان» و سایر سرطانهای نادر مبتلا میشوند. سازمان غذا و دارو هشدار میدهد که واکنشهای فوری به این مواد شامل سوزش چشمها و گلو، سرفه، خس خس سینه یا درد قفسه سینه است و مشکلات مزمن یا طولانی مدت آن سردردهای مکرر، آسم، تحریک پوست و واکنشهای آلرژیک است.
محصولات صاف کننده مو عمدتاً برای زنان سیاه پوست به بازار عرضه میشود. در حالی که میزان سرطان رحم در میان همه زنان در سالهای اخیر در حال افزایش بوده است، این افزایش در میان زنان رنگین پوست، از جمله زنان آسیایی و اسپانیاییتبار، شدیدترین بوده است.
قانون پیشنهادی سازمان غذا و دارو، فرمالدئید و سایر مواد شیمیایی آزاد کننده فرمالدئید را از محصولات صاف کننده مو که در بازار آمریکا عرضه میشوند، ممنوع میکند و تاریخ هدف برای این ممنوعیت آوریل ۲۰۲۴ است.
گفتنی است که برخی از محصولات به اصطلاح «کراتینه» که ادعا میشود فاقد فرمالدئید هستند، حاوی مادهای به نام متیلن گلیکول هستند که پس از تماس با هوا به گاز فرمالدئید تبدیل میشوند.
اختیارات سازمان غذا و دارو سازمان غذا و دارو همیشه این اختیار را داشته که ماده خاصی مانند فرمالدئید را ممنوع کند و به طور کلی، تاکنون ۱۲ ماده از جمله ترکیبات جیوه را از لوازم آرایشی حذف کرده است. با این حال، نظارت گسترده به این معنا نیست که محصولات جدید معمولاً قبل از اینکه برای عموم عرضه شوند، تحت بازبینی این آژانس قرار میگیرند.
اما تولیدکنندگان شامپو، لاک ناخن، آرایش و سایر اقلام در حال حاضر ملزم به ثبت محصولات تولیدی خود در این سازمان هستند و باید مواد تشکیل دهنده محصولات را روی بستهبندی آن درج کنند.
این سازمان همچنین میتواند در صورت بروز نگرانی جدی سلامتی یا مرگ، فراخوان اجباری یک محصول آرایشی را صادر کند.
با این حال، بحث و جدل بر سر فرمالدئید موجود در صاف کنندههای مو سالها ادامه داشته است و کارگروه محیط زیست، یک سازمان مدافع، در سال ۲۰۱۱ و دوباره در سال ۲۰۲۱ از آژانس درخواست کرد تا محصولات مو حاوی فرمالدئید را ممنوع کند. در سال ۲۰۱۶ وکلای سازمان غذا و دارو شروع به تهیه پیشنویس قوانینی برای ممنوعیت پیشنهادی کردند، اما این روند چند ماه به طور ناگهانی و بدون هیچ توضیحی متوقف شد.
«ملانی بنش» (Melanie Benesh)، معاون رئیس جمهور در امور دولتی در کارگروه محیط زیست، میگوید: دهه هاست که همه میدانند این محصولات خطرناک هستند، ولی نمیدانیم چرا هنوز هیچ اقدامی از سوی سازمان غذا و دارو انجام نشده است.
وی میافزاید: این اولین نشانه عمومی است که میبینیم سازمان غذا و دارو قصد دارد این مواد را ممنوع کند. این محصولات هم برای آرایشگرانی که به طور منظم در معرض بخار فرمالدئید قرار میگیرند و هم برای مشتریانی که آن را دریافت میکنند، خطر واقعی محسوب میشود.
این آژانس در حال حاضر مصرفکنندگان را تشویق میکند تا قبل از خرید، برچسب محصولات مو را مطالعه کنند و از محصولات حاوی فرمالدئید، فرمالین یا متیلن گلیکول اجتناب کنند.
این آژانس از مصرفکنندگان میخواهد که از آرایشگران بپرسند که از چه محصولاتی استفاده میکنند و واکنشهای نامطلوب را گزارش کنند.
انتهای پیام/