خیز انگلیس برای دستیابی به رهبری هوش مصنوعی در جهان
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، انگلیس ماه آینده میزبان اولین اجلاس جهانی ایمنی هوش مصنوعی (AI) خواهد بود و قصد دارد پس از برگزیت به عنوان داور بین آمریکا، چین و اتحادیه اروپا در بخش کلیدی فناوری ایفای نقش کند.
این نشست به شدت بر تهدید وجودی که برخی قانونگذاران، از جمله ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، از هوش مصنوعی ایجاد میکنند متمرکز خواهد بود. سوناک که میخواهد انگلیس به مرکزی برای امنیت هوش مصنوعی تبدیل شود، هشدار داده است که این فناوری میتواند توسط مجرمان و تروریستها برای ایجاد سلاحهای کشتار جمعی مورد استفاده قرار گیرد.
اتحادیه اروپا تاکنون پیامدهای فناوری برای حقوق بشر و شفافیت شرکتها را در اولویت قرار داده است و سوناک میزبان حدود ۱۰۰ مهمان در پارک بلچلی، محلی در جنوب انگلستان خواهد بود.
کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا و دمیس هاسابیس، مدیرعامل دیپ مایند گوگل، در راس فهرست مهمانان قرار دارند که شامل قانون گذاران، پیشگامان هوش مصنوعی و دانشگاهیان میشود.
مت کلیفورد، سرمایه گذار حوزه فناوری و یکی از دو سازمان دهنده اصلی این نشست گفت: هدف از این نشست آغاز گفت وگوی بین المللی درباره مقررات هوش مصنوعی است.
کلیفورد گفت: این یک پارلمان نیست، ما قانون وضع نمیکنیم، ما معاهده وضع نمیکنیم. ما سعی میکنیم افراد مختلف را با نظرات بسیار متفاوتی وارد گفتگو کنیم.
دستور کار دولت انگلیس برای این رویداد که این هفته منتشر شد، شامل بحثهایی در مورد پیشرفتهای غیرقابل پیش بینی این فناوری و پتانسیل از دست دادن کنترل آن توسط انسانها است. اما برخی کارشناسان معتقدند که این کنفرانس نباید به طور خاص بر تهدیدات وجودی تمرکز کند. آنها میگویند مسائل مهم تری در دست است.
استفانی هار، نویسنده و پژوهشگر برجسته در زمینه اخلاق فناوری میگوید: اغلب افرادی که با آنها صحبت میکنم، از اینکه بریتانیا این رویکرد را در پیش گرفته است، متعجب هستند.
منتقدان این سوال را مطرح میکنند که چرا بریتانیا خود را مرکز امنیت هوش مصنوعی معرفی کرده است. اما حامیان میگویند که این نشست بر جایگاه لندن به عنوان یک قطب فناوری پیشرو در جهان تاکید خواهد کرد. براساس دادههای اخیر«دل روم» (Dealroom)، شرکتهای فناوری انگلستان در سال ۲۰۲۲ سرمایه بیشتری نسبت به شرکتهای فرانسه و آلمان جذب کرده اند.
در هفتههای پس از اعلام این خبر اوپنایآی اعلام کرد که اولین دفتر خود را در خارج از آمریکا در لندن و گوگل افتتاح خواهد کرد. تحلیلی منتشر کرده که نشان میدهد سرمایه گذاری بیشتر روی هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰، ۴۰۰ میلیارد پوند (۴۸۸ میلیارد دلار) به اقتصاد انگلستان کمک خواهد کرد.
مارک وارنر مدیرعامل شرکت هوش مصنوعی مستقر در لندن که در این نشست حضور دارد گفت: سه قطب بزرگ در جهان وجود دارد: آمریکا، اتحادیه اروپا و چین. اگر میخواهید نوعی همکاری بین المللی انجام دهید.
وی افزود:اگر شما موافق باشید که لندن سومین شهر مهم هوش مصنوعی پس از سان فرانسیسکو و پکن است و اینکه بریتانیا در مقایسه با سه بلوک بزرگ نسبتا بی طرف است یک پیشنهاد منطقی است.
یکی از سخنگویان به رویترز گفت: ما اکنون به مشارکت بالقوه اتحادیه اروپا فکر میکنیم.
بنیفی گفت: به نظر میرسد که تمرکز این رویداد بر ایمنی ممکن است مفهومی متفاوت از قانون هوش مصنوعی باشد که حول حفاظت از حقوق اساسی متمرکزشده است.
جرمی هانت، وزیر دارایی در مصاحبهای با نشریه پولیتیکو از این تصمیم دفاع کرد و گفت: اگر میخواهید ساختارهایی ایجاد کنید که هوش مصنوعی را به چیزی تبدیل کند که درمجموع سود خالصی برای بشریت داشته باشد پس نمیتوانید دومین اقتصاد بزرگ جهان را نادیده بگیرید.
انتهای پیام/