دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

غربالگری سرطان سینه با داده‌های هوش مصنوعی در ۳۰ ثانیه توسط محققان کشور

غربالگری سرطان سینه با داده‌های هوش مصنوعی در ۳۰ ثانیه توسط محققان کشور
محققان یک شرکت دانش‌بنیان با استفاده از داده‌های هوش مصنوعی می‌توانند غربالگری سرطان سینه را در ۳۰ ثانیه انجام دهند.
کد خبر : 872770

رضا زمانی، مدیر اجرایی یک شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه در حوزه سلامت دیجیتال فعالیت می‌کنیم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: پیش‌تشخیص پزشکی روی تصاویر پزشکی با استفاده از هوش مصنوعی از مهم‌ترین فعالیت‌های این شرکت محسوب می‌شود.

وی افزود: تصاویر پزشکی را در این شرکت دانش‌بنیان از مراکز درمانی دریافت و توسط هوش مصنوعی تحلیل و پردازش می‌کنیم تا ضایعات و مشکلات بیمار پس از تشخیص در قالب گزارش تصویری و مکتوب به پزشک ارجاع داده می‌شود؛ ازاین‌رو پزشک می‌تواند با استفاده از گزارش و تصاویر اولیه بیمار گزارش و تشخیص نهایی را به بیمار ارائه دهد.

زمانی با اشاره به فعالیت خاص در حوزه غربالگری سرطان پستان، گفت: غربالگری سرطان پستان روی تصاویر ماموگرافی از اولین محصول تولیدی این شرکت است. تصاویر ماموگرافی بانوان از طریق دستگاه ماموگرافی و سامانه مراکز درمانی به‌صورت برخط برای ما ارسال می‌شود و گزارش تصاویر پس از ۱۰ تا ۳۰ ثانیه برای سیستم‌های درمانی پاسخ داده می‌شود.

فعال حوزه دانش‌بنیانی عنوان کرد: تصاویر توسط نرم‌افزار تولیدی این شرکت دانش‌بنیان با استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی به سرور‌های شرکت متصل و سپس نتیجه ارسال می‌شود. عدم وجود دستگاه فیزیکی به دلیل هزینه‌های گزاف یکی از نقاط قوت سیستم ابری و برخط این شرکت دانش‌بنیان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به سایر مزیت‌های سیستم ابری غربالگری سرطان پستان، مطرح کرد: مدل‌های هوش مصنوعی به‌صورت مداوم در حال ارتقا و به‌روزرسانی هستند؛ بنابراین دقت این سیستم ابری نسبت به ماه گذشته، حتی هفته گذشته بیش‌تر می‌شود.

دقت سیستم ابری غربالگری سرطان پستان از دقت پزشک رادیولوژیست بالاتر است

زمانی با بیان اینکه دانش فنی داده‌های مدل هوش مصنوعی از صفر تا صد توسط این شرکت دانش‌بنیان کسب شده است، ادامه داد: همچنین می‌توانیم ادعا کنیم دقت این سیستم از دقت پزشک رادیولوژیست به‌واسطه آموزش مدل‌های هوش مصنوعی بر اساس داده‌های آزمایشگاهی بسیار بالاتر است، زیرا داده‌های آزمایشگاهی آخرین سطح دقت را دارند.

مدیر اجرایی این شرکت دانش‌بنیان اضافه کرد: مراکز درمانی تنها بابت درخواست تشخیص سرطان هزینه پرداخت می‌کنند و از پرداخت هزینه‌های چند میلیارد تومانی دستگاه‌های تشخیص سرطان فارغ می‌شوند. همچنین به جرئت می‌توان گفت هزینه غربالگری سرطان پستان نسبت به ماموگرافی و ویزیت پزشک رادیولوژی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در حال مذاکره با مجموعه بیمارستان‌های خارج از کشور در حوزه آسیایی هستیم تا خدمات شرکت خود را به خارج از کشور ارائه دهیم.

فعال حوزه فناور ادامه داد: همواره چندین پزشک در این شرکت به عنوان یک شرکت پزشکی نرم‌افزاری به‌صورت مداوم مستقر هستند. همچنین تحقیقات مشترک و مقاله با مراکز تحقیقات پزشکی و اساتید علوم‌پزشکی داریم.

زمانی اضافه کرد: سرطان پستان یکی از جدی‌ترین سرطان در بانوان شناخته شده است و در این راستا قرار بر این بود که طرح‌هایی درخصوص غربالگری ملی با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری منعقد کنیم؛ اما تاکنون موفقیت‌آمیز نبود.

به گفته وی، یک هیئت تجاری ابتدای هفته آینده به نمایشگاه نورث‌استار و جیتکس در امارات عازم می‌شود. همچنین با دو کشور آسیایی وارد مراحل پیاده‌سازی برای مدل‌های هوش مصنوعی شدیم و تغییراتی باید درخصوص سازگاری انجام شود تا بتوانیم قراردادی در این راستا منعقد کنیم.

فعال حوزه فناور اضافه کرد: داده‌های مدل هوش مصنوعی به‌شدت وابسته به جغرافیای کشور است؛ بنابراین شرکت‌های خارجی این خدمات را به‌راحتی نمی‌توانند ارائه دهند. همچنین داده پزشکی یک بحث حساس امنیتی است و بومی‌سازی آن برای کشور علاوه‌بر صرفه‌ اقتصادی از نظر امنیتی بسیار سودمند عمل می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب