شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها چه تفاوتی با هم دارند؟
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، ورود به اکوسیستم استارتآپی از طریق راهاندازی یک شرکت دانشبنیان یا استارتآپ مناسبترین راه برای تبدیل یک ایده به کسب و کار تلقی میشود؛ اما نکتهای که همواره در این زمینه وجود دارد، این است که بسیاری از جوانان و کارآفرینان فعال در این اکوسیستم در شناخت مرز بین شرکت دانشبنیان و استارتآپ با مشکل مواجه هستند.
شرکت دانشبنیان، مجموعهای است که محصولات یا خدمات را به کمک فناوریهای پیشرفته و تکنولوژیهای روز توسعه میدهد؛ اما استارتآپ کسب و کاری است که در مراحل ابتدایی راهاندازی است.
به بیان دیگر، ممکن است استارتآپها برخلاف شرکتهای دانشبنیان، نیازی به تجهیزات پیشرفته و تکنولوژیهای پیچیده روز نداشته باشند.
نکته دیگر اینکه، یک شرکت دانشبنیان مبتنی بر یک ایده علمی و خروجی واحد تحقیق و توسعه خود فعالیت میکند؛ اما یک استارتآپ معمولا نیازی به بهرهگیری از فناوریهای بالا ندارد و میتواند ایده خود را با بهرهگیری از تکنولوژیهای ساده نیز اجرا کند. ضمن اینکه سرمایه اولیه راهاندازی یک شرکت دانش بنیان بسیار بیشتر از راهاندازی یک استارتآپ است.
تفاوت دیگر این است که استارتآپها معمولا برای رفع نیازهای بازار یا جامعه هدف راهاندازی میشوند، این در حالیست که یک شرکت دانشبنیان میتواند برای اجرای یک طرح صنعتی به شیوهای متفاوت و پیشرفته راهاندازی شده باشد.
انتهای پیام/