دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دهقانی فیروزآبادی:

جایزه‌ فاخر علمی برای دانشمندان ایرانی راه‌اندازی می‌شود

جایزه‌ فاخر علمی برای دانشمندان ایرانی راه‌اندازی می‌شود
معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر ضرورت حفظ و توسعه پژوهش های علمی فاخر به عنوان ضامن فعالیت‌های دانش بنیان در کشور از راه‌اندازی جایزه ای فاخر در سطح جایزه مصطفی برای تجلیل از دانشمندان داخلی موثر در رشد علمی کشور خبر داد.
کد خبر : 871563

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور که شامگاه چهارشنبه در آیین تقدیر از سرآمدان علمی سال ۱۴۰۲ کشور سخن می‌گفت با ابراز  خرسندی از برگزاری این مراسم در فرخنده ایام ولادت با سعادت حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع) گفت: همه ما به جایگاه و اهمیت منحصر به فردی که دین مترقی اسلام و آیین ایرانی برای علم و دانش قائل هستند، واقفیم. اگر باور داریم که این مسئله تعارف نیست، جا دارد برای تکریم و حمایت واقعی از عالمان و دانشمندان تلاش کنیم.

وی با اشاره به برگزاری باشکوه مراسم پنجمین دوره جایزه علم و فناوری مصطفی (ص) که هفته جاری با حضور ۱۰‌ها دانشمند و چهره علمی جهان اسلام در اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: حمایت از سرآمدان علمی در بنیاد ملی نخبگان در قالب فدراسیون سرآمدان علمی انجام می‌شد. به اعتقاد من، فدراسیون تداعی کننده فدراسیون‌های ورزشی است و قالب و عنوان مناسبی برای تقدیر از چهره‌های برتر علمی کشور نیست.        

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این که جا دارد جایزه‌ای در سطح جایزه علم و فناوری مصطفی (ع) با نامی مناسب برای قدردانی از دانشمندان موثر در رشد علمی کشور ایجاد شود، بیان کرد: در تلاشیم جایزه نفیسی حداقل به مبلغ ۱۰۰ هزار دلار را برای تجلیل از دانشمندان برجسته کشورمان راه‌اندازی کنیم که امیدوارم تا سال آینده، آیین نامه‌ها و چارچوب‌های این جایزه مشخص و زمینه اعطای آن فراهم شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در ادامه با بیان این که تاکید و توجه ویژه به اقتصاد دانش‌بنیان نباید ما را از ضرورت و اهمیت پژوهش‌های علمی غافل کند، افزود: بی تردید دستاورد‌های بزرگی که در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان حاصل شده، حاصل سرمایه‌گذاری‌ها و تلاش‌های دو، سه دهه گذشته است و اگر زنجیره پژوهش کشور خشک شود، خشکسالی‌های بزرگ خواهیم داشت، همان‌طور که اگر ارتباط مناسبی بین شرکت‌های دانش‌بنیان ما و دانشگاه‌ها شکل نگیرد در آینده با خسران بزرگی مواجه خواهیم شد.  

علم و فناوری، ابزار کشورگشایی مشروع در جهان امروز

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم طی سخنانی در این مراسم با تشکر از دهقانی، سید افقهی و دیگر مدیران معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان برای برگزاری این مراسم به ذکر خاطراتی از روند تشکیل بنیاد ملی نخبگان پرداخت و با ابراز خرسندی از رشد و بلوغ بنیاد و دستاورد‌ها و اقدامات موثر آن در حمایت از نخبگان گفت: مسئله‌ای که در زمینه ادامه تحصیل نخبگان المپیادی وجود داشت این بود که اغلب آن‌ها به دلیل نبود آینده شغلی روشن در رشته‌های علوم پایه، رشته‌های دیگر را انتخاب می‌کردند که در صحبت‌هایی که برای رفع این مشکل با دکتر ستاری داشتم، معاون علمی وقت با بورسیه تحصیلی المپیادی‌ها در صورت ادامه تحصیل در رشته‌های مربوطه موافقت کرد و وزارت علوم هم تسهیلاتی برای اشتغال آن‌ها درنظر گرفت. خوشبختانه دکتر دهقانی امسال دستور داد که تعداد بورسیه‌ها ۱۰ برابر شود که اقدام بسیار موثری در جلب نخبگان به رشته‌های علوم پایه است.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت فزاینده علم و فناوری در جهان امروز اظهار کرد: امروزه علم به ابزاری برای کشورگشایی مشروع تبدیل شده، زیرا وقتی مفهوم و محصول ابداعی شما به کشور‌های خارجی راه پیدا می‌کند به هر خانه‌ای که می‌رود گویی با علم خود آن‌جا را به تصرف آورده‌اید، بر اساس همین نگرش است که معتقدیم باید از توسعه علم و فناوری بی هیچ حد و مرزی حمایت کرد و اگر می‌بینید حمایت‌ها از بخش علمی محدود است، صرفا به دلیل محدودیت‌های مالی و ... در کشور است.

زلفی گل در پایان به فهرست بلند حمایت‌های تازه وزارت علوم از اساتید و محققان اشاره کرد که از جمله آن‌ها افزایش پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی تا ۶۰ پایه، بورسیه رتبه‌های برتر کنکور، افزایش چشمگیر پژوهانه‌ها در قالب دستورالعمل جامع پژوهانه، برنامه بورسیه صنعت، جایزه نقدی مجلات علمی فارسی و انگلیسی تحت نمایه بین‌المللی و اعطای پایه تشویقی به سردبیران این مجلات، اعطای تسهیلات برای سفر خارجی اعضای هیئت علمی خارج از تقویم آموزشی،   طرح ملی کارآفرینی،   طرح استاد راهنمای دوره کارشناسی، بیمه پژوهش و فناوری، بحث صندوق عالی علوم تحقیقات و فناوری و اخذ اذن مقام معظم رهبری در خصوص امریه پسادکتری است.

جایزه‌ فاخر علمی برای دانشمندان ایرانی راه‌اندازی می‌شود

تسهیلات و برنامه‌های ویژه بنیاد ملی علم برای حمایت از سرآمدان علمی

علی محمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران هم طی سخنانی در این مراسم با اشاره به این که با تغییر ساختار و نام صندوق  حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم، راهبرد‌ها و برنامه‌های جدیدی برای بنیاد تعریف شده است، گفت: اساس فعالیت بنیاد بر این باور استوار است که علم و پژوهش به واقع، ریشه درخت اقتصاد دانش بنیان است. خوشبختانه شرایط مالی بنیاد هم در سال جاری بهبود یافته به طوری که با افزایش قابل ملاحظه بودجه، سقف حمایت‌های عادی بنیاد تا سه برابر  افزایش یافته است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران با بیان این که هدف بنیاد این است که طی مدت سه سال، ۸۰ درصد حمایت‌های بنیاد ملی علم، عمودی و درراستای اولویت‌ها و برنامه‌های بنیاد باشد اظهار کرد: ترویج علم با مفهوم جدید آن در دنیا، توسعه همکاری‌های سازمانی و هماهنگی بودجه‌های پژوهشی، شفافیت و ایجاد زمین بازی حرفه‌ای و نظام‌سازی، اعتباربخشی و مدال‌های علمی از دیگر رویکرد‌های اساسی بنیاد ملی علم ایران است.

سلطانی همچنین با اشاره به اینکه به درخواست بنیاد ملی نخبگان، مسئولیت برنامه‌های سرآمدان علمی کشور از دوره آینده به بنیاد ملی علم واگذار شده است، بیان کرد: البته بنیاد امسال هم در قالب حمایت از محققان پسادکتری در خدمت سرآمدان علمی کشور هست و سرآمدان علمی می‌توانند از امشب با مراجعه به بخش مربوطه در سایت بنیاد، محققان موردنظر برای گذراندن دوره پسادکتری را معرفی کنند که به احترام سرآمدان علمی، بدون نیاز به داوری، روند اعطای حمایت‌ها انجام خواهد شد.

تاسیس اندیشکده آفرینش‌های علمی در بنیاد ملی نخبگان

سیدافقهی، قائم‌مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان هم با تبریک ایام ولادت با سعادت پیامبر عظیم‌الشان اسلام و حضرت امام صادق (ع) گفت: همچنان که ذات حق بی انتهاست، آیات او نیز بی انتها هستند و لذا مسیر علم هم پایانی ندارد. وظیفه ما در بنیاد این است که بنابر تاکید مقام معظم رهبری کمک کنیم که تراز نخبگی نخبگان حفظ شود.

وی خاطرنشان کرد: برای تحقق این منویه حضرت آقا در تلاشیم که اندیشکده آفرینش‌های علمی را در بنیاد راه‌اندازی کنیم. در این اندیشکده، نخبگان جوان با حضور اساتید رشته‌های بسیار بنیادی مثل علوم پایه، فلسفه، حکمت، الهیات و علوم عقلی با نگاه فرارشته‌ای، هم‌اندیشی و هم‌افزایی می‌کنند تا کرسی‌های آزاداندیشی را به مفهوم واقعی و غیرسیاسی آن در بستر دانشگاه‌ها شکل دهند.

در پایان این مراسم، ۱۰ نفر از سرآمدان علمی به نمایندگی از ۱۱۰ سرآمد علمی سال ۱۴۰۲  کشور، لوح تقدیر، تندیس و هدیه نقدی خود را از دست معاون علمی رئیس‌جمهور، وزیر علوم، رئیس بنیاد ملی علم و قائم‌مقام رییس بنیاد ملی نخبگان دریافت کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب