دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کاهش هزینه ساخت و ساز با احداث خانه‌های پیش‌ساخته بتنی توسط محققان کشور

کاهش هزینه ساخت و ساز با احداث خانه‌های پیش‌ساخته بتنی توسط محققان کشور
محققان یک شرکت با ساخت خانه‌های پیش‌ساخته بتنی گامی‌در راستای کاهش هزینه ساخت و ساز در مناطق مختلف خصوصا محروم شدند.
کد خبر : 870872

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سجاد دستی مقدس، رئیس هیئت‌مدیره یک شرکت دانش‌بنیان گفت: بعد از سه سال تحقیق و توسعه، حوزه فعالیتی خود را به سمت سازه‌های پیش‌ساخته بتنی سوق دادیم. بنابراین طرح خانه‌های پیش‌ساخته بتنی ویژه مناطق کمتر برخوردار و روستایی با محوریت آبادانی و پیشرفت را در دستور کار قرار دادیم.

وی سخنان مقام رهبری در بازدید از مناطق زلزله‌زده کرمانشاه در سال 96 را الهام‌بخش اجرای این طرح دانست و اظهار کرد: ایشان در چادر چند تن از زلزله‌زده‌ها سؤال کرده بودند که به شما چادر داده شده، کیسه هم روی آن کشیده شده یا خیر که افراد مستقر در آن چادر جواب مثبت داده بودند.

دستی‌مقدس مطرح کرد: بعدها مقام رهبری در جمعی این موضوع را مطرح کردند که از سؤال پرسیده شده، شرمنده شدم. این سخنان مقام رهبری روی ما تأثیر بسیاری داشت؛ به‌گونه‌ای که بر آن شدیم تا طرح سازه‌های سبک برای اسکان دائمی در سریع‌ترین زمان ممکن در مواقع اضطراری را ارائه دهیم.

سازه‌ای اقتصادی و باکیفیت تولید کردیم

وی با بیان اینکه تحقیق و توسعه و طراحی سازه‌ها به مدت سه سال طول کشیده است، تصریح کرد: پیش از ما شرکت‌هایی زیادی بودند که در این زمینه فعالیت داشتند، ولی اکثر آن‌ها ورشکست شده بودند. ما تک‌تک این شرکت‌ها را آسیب‌شناسی و علت عدم موفقیت و عدم استقبال حاکمیت و مردم از این سازه‌ها را بررسی کردیم. درنهایت به سازه‌ای رسیدیم که اقتصادی است، نسبت به سازه‌های سنتی قیمت بسیار پایین‌تری دارد، سریع ساخته می‌شود، مقاومت بالایی دارد و استاندارد آن بسیار بالاتر از سازه‌های سنتی است.

رئیس هیئت‌مدیره شرکت با اشاره به حضور این شرکت در نمایشگاه آبادیران گفت: در این نمایشگاه طرح ما به‌عنوان یکی از طرح‌های برگزیده انتخاب شد و در جریان برگزاری این نمایشگاه و پس از آن، سازمان‌ها و ارگان‌های بسیاری برای عقد قرارداد به ما مراجعه کردند.

مقدس در ادامه افزود: در همین رابطه استانداری اهواز قراردادی به ارزش پنج میلیارد تومان با شرکت منعقد کرد که با یک الحاقیه جمعاً مبلغ قرارداد به ۶ میلیارد تومان می‌رسد. هم‌اکنون در حال انعقاد قرارداد دیگری با پالایشگاه ماهشهر به ارزش تقریبی ۵۰ میلیارد تومان هستیم. همچنین قراردادهایی با سازمان میراث فرهنگی شهرکرد و سازمان  میراث فرهنگی استان خوزستان هر کدام به ارزش تقریبی ۲ میلیارد تومان منعقد کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: در پی حضور در نمایشگاه آبادیران اخیراً هم جلسه‌ای با بسیج سازندگی و بنیاد مسکن داشتیم و مقرر شد که دو مجموعه هزار واحدی مسکن محرومان را احداث کنیم. قرار است این خانه‌ها در بخش اندیکا از توابع استان خوزستان و در منطقه حاشیه‌نشین تبریز ساخته شود.

کاهش اثرات تورم بر هزینه ساخت مسکن با ساخت 10 روزه سازه‌های بتنی

دستی مقدس با بیان اینکه نمایشگاه آبادیران، موضوع آبادانی و پیشرفت را محور اصلی فعالیت خود قرار داده بود، گفت: باید تشکر ویژه‌ای از مسئولان برگزاری نمایشگاه برای انتخاب این موضوع با رویکردهای ایجاد اشتغال پایدار، رفع چالش‌های مناطق کمتر برخوردار و تکمیل زنجیره ارزش ظرفیت‌های بومی، داشته باشیم.

وی در خصوص مزیت‌های طرح خانه‌های پیش‌ساخته بتنی ویژه مناطق کمتر برخوردار و روستایی برای مردم یک منطقه اظهار داشت: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، هزینه  تأمین مسکن در سبد خانوار به‌شدت بالا رفته است. اما در طرح پیش رو، علاوه بر افزایش کیفیت، قیمت تمام‌شده نیز پایین آمده است.

دستی مقدس در ادامه خاطرنشان کرد: در شیوه‌های سنتی ساخت‌وساز اگر همه منابع مالی تأمین باشد، حداقل چهار تا شش ماه طول می‌کشد تا یک واحد مسکونی ساخته شود و در این مدت، تورم حداقل به میزان ۲۰ درصد روی هزینه‌های پروژه تأثیر می‌گذارد. ما این اثر تورمی را در هزینه‌های ساخت‌وساز کاهش داده‌ایم؛ زیرا این سازه‌ها بین سه تا ده روز نصب و تحویل داده می‌شوند. بنابراین این سرعت عمل ما در کاهش هزینه‌ها بسیار قابل ملاحظه است.

رئیس هیئت‌مدیره شرکتبا بیان اینکه تمام این ویژگی‌ها، طرح این شرکت را رقابتی کرده است، اظهار داشت: امیدواریم با حمایت‌های معاونت علمی،  فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری بتوانیم این طرح را به سایر کشورها صادر کنیم. در حال حاضر نیز از طرف کشورهایی مانند عراق و عمان درخواست‌هایی داریم. در نمایشگاه آبادیران از سوی وزارت امور خارجه برای فعالیت در سوریه و همچنین از اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا پیشنهاداتی داشتیم که متأسفانه به دلیل محدودیت ظرفیت تولید و عدم وجود فضای کافی در کارخانه نمی‌توانیم پاسخگوی آن‌ها باشیم.

دستی مقدس اضافه کرد: ما بنا داریم دولت را در تأمین نهضت ملی مسکن کشور و در خانه‌های یک طبقه ویلایی کمک کنیم. از همین رو پیشنهاد داده‌ایم که در بحث مولدسازی دارایی‌های دولت، کارخانه‌های راکد را احیا کرده و در یک طرح شش‌ماهه حداقل برای ۲۰۰ نفر اشتغال‌زایی انجام دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب