دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تصویر خیره‌کننده «هابل» از کهکشانی در اعماق فضا

تصویر خیره‌کننده «هابل» از کهکشانی در اعماق فضا
تلسکوپ فضایی هابل تصویری زیبا از یک کهکشان دوردست ثبت کرده است.
کد خبر : 868549

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، تلسکوپ فضایی هابل تصویری زیبا از یک کهکشان دوردست را ثبت کرد.

این تصویر جدید و مسحورکننده از تلسکوپ فضایی هابل، درخشش مه‌آلود یک کهکشان دور را به تصویر می‌کشد.

این کهکشان با نام «ان‌جی‌سی ۳۱۵۶» در فاصله ۷۳ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی سُدْس یا سِکستانت قرار دارد. ازآنجایی که این کهکشان دارای یک برآمدگی مرکزی درخشان است؛ اما بازو‌های پیچشی مشخصی ندارد، به‌عنوان یک کهکشان عدسی شکل طبقه‌بندی می‌شود که تلاقی بین یک کهکشان مارپیچی و یک کهکشان بیضوی است. همچنین اعتقاد بر این است که کهکشان‌های عدسی شکل بیشتر ماده بین‌ستاره‌ای خود را مصرف کرده یا از دست داده‌اند، که نشان می‌دهد آن‌ها محل اقامت جمعیت‌های ستاره‌ای قدیمی‌تری هستند.

صورت فلکی سِکستان ناحیه پراکنده و نسبتاً تاریکی از آسمان را به خود اختصاص داده؛ این صورت فلکی استوایی شکل  که متعلق به خانواده صورت فلکی هرکول است و نام آن از ابزار نجومی که برای اندازه‌گیری فاصله زاویه‌ای بین دو جرم قابل مشاهده در آسمان استفاده می‌شود، گرفته شده است. سکستانت‌ها اغلب به‌عنوان ابزار ناوبری در قرن هجدهم اختراع شده‌اند. 

مقامات آژانس فضایی اروپا در بیانیه‌ای اعلام کردند که سکستانت درواقع ابزار نجومی بسیار قدیمی است که دانشمندان اسلامی صد‌ها سال قبل سکستانت‌های نجومی را برای اندازه‌گیری زوایای آسمان توسعه دادند.

مقامات آژانس فضایی اروپا خاطرنشان کردند، نمونه بارز آن سکستانت عظیم با شعاع ۳۶ متر است که توسط اُلُغ بیگ از سلسله تیموری در قرن پانزدهم واقع در سمرقند در ازبکستان کنونی ساخته شد.

مدت‌هاست که ابزار‌های پیچیده‌تری مانند تلسکوپ فضایی هابل که مأموریت مشترک سازمان فضایی اروپا و ناسا است جایگزین ابزار‌های قدیمی شده‌اند تا موقعیت ستارگان و اجرام نجومی را با دقت بیشتری اندازه‌گیری کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب