شکلگیری بیش از ۱۰۰ شرکت صنایع خلاق در سیستان و بلوچستان
فرید شاهمرادی، مدیر مرکز نوآوری صنایع خلاق پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان با وجود داشتن ظرفیتهای فراوان نتوانسته جزء استانهای شاخص و پیشرو کشور در حوزه صنعتی و فنی باشد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: این موضوع به دلیل عدم فراهم بودن بستر و زیرساختهای لازم در زمینههای مختلف سرمایهای بوده است.
وی افزود: فعالیت در حوزه صنایع خلاق این استان علیرغم ظرفیتهای منحصربهفرد بهصورت سنتی انجام شده است؛ ازاینرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با همکاری ستاد توسعه فناوریهای نرم و فرهنگی قصد دارد برای استفاده از ظرفیتهای بالقوه استان گامهای مؤثری بردارد.
وی با بیان اینکه مرکز نوآوری صنایع خلاق سیستان و بلوچستان بهعنوان اولین مرکز نوآوری صنایع خلاق کشور در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ توانست فعالیت خود را آغاز کند، گفت: ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و پیگیریهای مستمر پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان از تیمهای مراکز نوآوری این استان در حوزههای مختلف حمایت میکند.
به گفته شاهمرادی، با توجه به تجربه موفق راهاندازی مرکز نوآوری صنایع خلاق در مرکز استان، پارک سیستان و بلوچستان، برنامه راهاندازی مرکز نوآوری مستقل در ۵ شهرستان توسعهیافته کلید خورد.
مدیر مرکز نوآوری سیستان و بلوچستان اضافه کرد: برنامهریزیهای متعددی جهت توسعه مدلهای کسبوکار در راستای بسط فرهنگ کارآفرینی در این مراکز نوآوری داشته که از دل این برنامهها، ایدههای جالب و موفقی کسب شده است. این نشستها هر هفته در زمان مشخص در فضاهای کافه ایونت، کافه فناوری، کافه هنر و کافه کتاب صورت میگیرد.
شکلگیری بیش از ۱۰۰ شرکت فعال در صنایع خلاق
وی با اشاره به تعداد شرکتها و هستههای فناور بر اساس حوزه فعالیت، عنوان کرد: از ابتدای برنامه توسعهای صنایع خلاق استان و بهکارگیری مدلهای کسبوکاری برای حوزه صنایع خلاق استان تاکنون بیش از ۱۰۰ شرکت و هسته فعال در زیرشاخههای این صنعت شکل گرفته است و برنامهریزی شده تا بتوانند به سمت مسیر صحیح حرکت کنند.
مدیر مرکز نوآوری صنایع خلاق سیستان و بلوچستان با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات صورتگرفته در حوزه صنایع خلاق، اخذ تأییدیه مبادی صدور مجوز خلاق است، اضافه کرد: مرکز نوآوری استان با این عنوان توانست تمام شرکتهای حقوقی فعال و مستعد اخذ مجوز در سطح استان را شناسایی و مراحل لازم برای دریافت این مجوز از طریق ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری را فراهم کند.
به گفته وی، ۳۹ شرکت از اواخر ۱۳۹۷ تاکنون توانستهاند این مجوز را دریافت و تعداد ۲۰ شرکت نیز در صف دریافت مجوز قرار دارند.
شاهمرادی با بیان اینکه برگزاری مسابقات تخصصی در حوزههای زیرمجموعه صنایع خلاق از برنامههای مفید جهت جذب طرحها و ایدههای خلاق محسوب میشود، اظهار کرد: در این خصوص از ابتدای توجه به این حوزه در سالهای اخیر مسابقههای مرتبط با حوزه صنایع خلاق برگزار شده است.
به گفته وی، تسهیلات حمایتی با شرایط ویژه به تیمهای حوزه صنایع خلاق تعلق میگیرد و تاکنون نزدیک به ۲۰۰ میلیارد ریال به کسبوکارهای این حوزه تسهیلات اختصاص شده است.
انتهای پیام/