دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی مطرح کرد؛

ضرورت برنامه‌ریزی برای هویت‌مندی ایده‌های فناورانه

ضرورت برنامه‌ریزی برای هویت‌مندی ایده‌های فناورانه
رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری گفت: باید به حمایت ایده‌های نوآورانه و فناورانه به مثابه یک زنجیره نگریست و در کنار هویتمندی و امنیت مندی، برای ورود این ایده‌ها به عرصه اقتصاد دانش بنیان فکر و برنامه ریزی کرد.
کد خبر : 863836

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری در «دیدار» نخست فعالان و متخصصان مدیریت دارایی های فکری گفت: در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان فکر کردیم که فقط تولد فناوری کافی نیست و رویا‌هایی که متولد می‌شوند، باید هویت‌مند و شناسنامه دار شده و در یک محیط امن رشد کنند. بخش قابل توجهی از این محیط امن باید به همت زیرساخت‌های فرهنگی، تقنینی و قضایی فراهم شود.

به گفته حق جوی جوانمرد، باید به حمایت ایده‌های نوآورانه و فناورانه به مثابه یک زنجیره نگریست و در کنار هویتمندی و امنیت مندی، برای ورود این ایده‌ها به عرصه اقتصاد دانش بنیان فکر و برنامه ریزی کرد.

وی با بیان اینکه باید از ثبت دارایی‌های فکری نامشهود دفاع کنیم، ادامه داد: سهم و نقش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در این فضا (ثبت دارایی‌های فکری نامشهود)، واسطه گری و تسهیلگری از مرحله تولد یک فکر و ایده نوآورانه تا مرحله نمو است.

وی گفت: به زعم حق جوی، ثبت و حمایت از دارایی‌های نامشهود با کمک همه بازیگران این عرصه اعم از هر سه قوا و بخش خصوصی محقق می‌شود و در خلال این همکاری‌ها است که گفتمان سازی عملیاتی می‌شود.

در حوزه دارایی‌های فکری نامشهود، نیازمند چارچوب‌های مقرراتی هستیم

سیامک اسلامی، رئیس اداره مالکیت معنوی گفت: ورود و توجه به اختراعات کوچک در کنار اختراعات بزرگ و تجاری را از برنامه‌های جدید اداره مالکیت معنوی ایران خواند و جلوگیری از رقابت غیرمنصفانه و افزایش سهم دارایی‌های فکری در سبد شرکت‌ها را از اهداف این اداره بر شمرد.

اسلامی ادامه داد: از آنجا که امروزه، سهم دارایی‌های نامشهود در عرصه فناوری و نوآوری، ظهور و بروز بیشتری یافته است، باید بیش از پیش نسبت به نقض حق صاحبان فکر حساس باشیم.

وی اولین اقدام در مسیر به رسمیت شناختن مالکیت‌های فکری نامشهود را بحث ارزشگذاری این ایده‌ها و در مرتبه بعد حفظ اسرار تجاری دانست و عنوان کرد که در این دو حوزه نیازمند چارچوب‌های مقرراتی هستیم.



سید حامد شهابی

 

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب