دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1395 - 13:52

دولت موظف به پرداخت یارانه به مدارس غیردولتی شد/ صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی در مناطق محروم ایجاد می‌شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه) پارلمان لایحه تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را مورد رسیدگی قرار دادند و مواد 10 تا 14 را مصوب کردند.
کد خبر : 86168

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، بر اساس ماده 10 این لایحه؛ بانک‌های کشور موظفند طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا با معرفی وزارت آموزش و پرورش از سی‌وپنج‌ درصد (35%) تا پنجاه‌درصد (50%) از نیاز مالی مؤسسان مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را که از کارکنان دولت و دارای سابقه آموزشی هستند جهت تهیه و یا توسعه فضای آموزشی و پرورشی و تأمین تجهیزات و امکانات مورد نیاز به صورت وام قرض‌الحسنه و برای سایر اشخاص از دیگر منابع اعتبارات بانکی تأمین نمایند.


تبصره 1- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت آموزش و پرورش موظف است ظرف مدت دوماه پس از لازم‌الاجراء شدن این قانون، دستورالعمل اجرای این ماده را تدوین و به بانک‌ها ابلاغ نماید.


تبصره 2- گزارش نحوه اجرای موضوع این ماده به صورت سالانه توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت آموزش و پرورش به هیأت وزیران و کمیسیون آموزش ، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.


تبصره 3- برخورداری از حمایت‌ها و تسهیلات در این ماده منوط به تضمین کیفیت آموزشی و پرورشی می‌باشد.


دولت موظف به پرداخت یارانه به مدارس غیردولتی شد


در ماده 11 تصریح شده است: دولت موظف است همه‌ساله، یارانه مربوط به تسهیلات بانکی برای خرید زمین، ساختمان، احداث بنا، تجهیزات و تعمیرات مدارس غیردولتی را در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیش‌بینی کند.


بر اساس ماده 12 این لایحه؛ به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده می‌شود مطابق قوانین و مقررات، زمین و ساختمان‌های مازاد بر نیاز خود را به صورت اجاره یا فروش به مؤسسان مدارس غیردولتی واگذار نماید. آیین‌نامه نحوه تعیین قیمت فروش و اجاره و شرایط واگذاری ساختمان‌ها و اراضی مذکور ظرف مدت سه‌ماه پس از لازم‌الاجراء‌شدن این قانون توسط وزارت آموزش و پرورش با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد. واگذاری‌ها در هر محل مشروط برآن است که دسترسی مردم به مدارس دولتی در آن محل دچار خلل نشود.


صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی در مناطق محروم ایجاد می‌شود


در ماده 13 آمده است: به منظور حمایت از مؤسسان مدارس غیردولتی با اولویت مناطق محروم، وزارت آموزش و پرورش موظف است با مشارکت مؤسسان و بخش غیردولتی، «صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی» را به صورت مؤسسه عمومی غیردولتی ایجاد نماید. دولت موظف است هرساله و حداقل 10 درصد (10%) و حداکثر پنجاه‌درصد (50%) از قیمت تمام‌شده سرانه سالانه دانش‌آموزی در بخش دولتی را به ازای کل دانش‌آموزان شاغل به تحصیل در مدارس غیردولتی در قالب کمک در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیش‌بینی نماید.


تبصره- اساسنامه صندوق مذکور ظرف مدت سه‌ماه پس از لازم‌الاجراء ‌شدن این قانون توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.


منابع مالی مدارس غیردولتی مشخص شد


به موجب مصوبه مجلس در ماده 14، منابع مالی مدارس غیردولتی به شرح زیر است:


الف- شهریه دریافتی از اولیای دانش‌آموزان


ب- کمک‌های دریافتی از اشخاص خیّر، مؤسسات خیریه و نهادها و سازمان‌های غیردولتی


پ- کمک‌های دریافتی از وزارت آموزش و پرورش


ت- کمک‌های دریافتی از سازمان‌ها و نهادهای غیردولتی با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب