دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تأکید وزیرکار بر آموزش فنی و حرفه‌ای با هدف افزایش مهارت در اشتغال

تأکید وزیرکار بر آموزش فنی و حرفه‌ای با هدف افزایش مهارت در اشتغال
دومین جشنواره ملی مهارت با محوریت معرفی و تجلیل از فعالان و پیشکسوتان مهارت آموزی، خیرین مهارتی، سفیران مهارت و اعطای نشان مهارت به بنگاه‌های اقتصادی سرآمد در حوزه مهارت با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور برگزار شد.
کد خبر : 861005

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، دومین جشنواره ملی مهارت با محوریت معرفی و تجلیل از فعالان و پیشکسوتان مهارت آموزی، خیرین مهارتی، سفیران مهارت و اعطای نشان مهارت به بنگاه‌های اقتصادی سرآمد در حوزه مهارت با حضور صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور برگزار شد. 

سردار محمدجواد زاده‌کمند فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان در ابتدای این نشست با اشاره به به اهمیت جهادی امر مهارت آموزی گفت: تحقق این امر مستلزم تلاش جهادی و پای کاراوردن تمام ظرفیت کشور است.

وی با اشاره به ابلاغ رهبری برای مهارت آموزی کارکنان وظیفه افزود: ما در نیرو‌های مسلح معتقدیم در کنار نقش آفرینی سربازان باید دوره سربازی را به دوره مهارت آموزی و ایجاد آمادگی در سربازان برای آبادانی کشور تبدیل شود.

زاده کمند با اشاره به تشکیل قرارگاه مهارت آموزی برای سربازان گفت: هر سرباز باید ۵ مهارت عمومی و ۶ مهارت تخصصی داشته باشد.
وی افزود: لایحه مهارت آموزی سربازان وظیفه تهیه و در اختیار مجلس قرار گرفته است.

 فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان گفت: توانستیم برای بیش از یک میلیون و ۲۴۰ هزار نفر فرصت مهارت آموزی ایجاد کنیم که اقدامی موثر و بزرگ است. در این امر بیش از ۲۶ وزارتخانه، سازمان و نهاد با ما همکاری کردند.

زاده کمند تصریح کرد: هدف‌گذاری ما بر این است که ۱۰۰ درصد جامعه هدف را تخت پوشش مهارت آموزی عمومی و تخصصی قرار دهیم. پیش بینی شده ۲۵۰ هزار نفر از سربازان تحت پوشش آموزش تخصصی و بیش از ۲۵۰ هزار نفر را تحت پوشش آموزش عمومی قرار دهیم.

وی گفت: برای اشتغالزایی سربازان منقضی از خدمت اقداماتی داشتیم و سال گذشته موفق شدیم به ۱۵ هزار نفر از آنان تسهیلات برای ایجاد اشتغال موثر پرداخت کنیم. البته امیدواریم بتوانیم تا حد زیادی این عقب ماندگی را جبران کنیم.

این مسئول افزود: هدفگذاری سال ۱۴۰۲ ما این است که ۱۰۰ درصد پرسنل را تحت پوشش آموزش فنی قرار دهیم و کیفیت آموزش را افزایش دهیم. اکنون ۲۵۰ هزار نفر از سربازان را تحت آموزش تخصصی و ۳۵۰ هزار نفر را تحت آموزش فنی و حرفه‌ای قرار داده‌ایم. مراکز نوآوری سرباز نیز امسال با کمک معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور کارشان آغاز شده است. ضمن اینکه برای سربازان منقضی از خدمت که به بازار کار برمی‌گردند نیز مشمول شرایط تسهیلات قرض الحسنه قرار دادیم.
 
حمایت از معیشت سربازان

در ادامه این نشست غلام‌حسین حسینی‌نیا رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در پاسخ به توصیه رهبر انقلاب درباره اهمیت آموزش فنی و حرفه‌ای ما با کمک بخش خصوصی و تلاش دولت توانستیم طرح‌هایی مثل آموزش کهاد، نخلستان، آموزش جوار کارگاهی و آموزش در محیط کار و آموزش تابستانه دانش آموزان و دانشجویان و آموزش مهارت سربازان را پیش ببریم.

حسینی‌نیا با اشاره به اهمیت حمایت از مهارت آموزان و مربیان فنی گفت: برای حمایت از معیشت این بخش از جامعه بحث فوق‌العاده ۳۵ درصد امسال به دستور وزیر کار انجام شد و با اصلاح اساسنامه سازمان فنی و حرفه‌ای منابع قابل توجهی برای ارتقای معیشت مهارت آموزان کشور فراهم می‌شود.

ضرورت آموزش همزمان علم و ارتقاء توانایی فارغ التحصیل دانشگاهی

صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در پایان این نشست با عرض تسلیت ایام عزاداری امام حسین (ع) گفت: رهبر انقلاب در بیانات خود درباره مهارت آموزی گفتند؛ ما به علم نیاز داریم، ولی به پنجه کارآمد نیز نیاز داریم. علم باید توام با توانایی و عمل باشد و اینکه فارغ التحصیل دانشگاهی ما تا فوق لیسانس نمی‌تواند از رشته فنی که خوانده درآمد و شغل داشته باشد تلخ است؛ زیرا ما او را آموزش عملی ندادیم.

وی با اشاره به اینکه مشاغل خانگی کم هزینه‌ترین نوع اشتغال است، گفت: بخش قابل ملاحظه‌ای از اشتغال بالای کنونی در چین به خاطر مشاغل خانگی است که با مهارت آموزی محقق شده است.

مرتضوی تصریح کرد: ما بار‌ها بر بحث استاد و شاگردی تاکید کردیم و معتقدیم این نوع مهارت آموزی از طریق استاد-شاگردی بهره‌کشی نیست و به عنوان آموزش جوار کارگاهی باعث افزایش مهارت و بهره‌وری و موفقیت افراد در بازار کار پس از آموزش می‌شود.

وزیر کار ادامه داد: علم باید همراه با عمل باشد چراکه دانایی. عمل بوده و توانایی در انجام کار است.

وی گفت: بسیار تلخ است یک دانش آموخته با تحصیلات عالی بیکار باشد، اما چرا بیکار است، زیرا در آموزش مهارت‌های عملی را نیاموختیم اینکه افراد با این تئوری چگونه وارد بازار کار شوند.

مرتضوی با بیان اینکه علم دیده است و عمل پدیده، گفت: باید فن مدیریت آموزش داده شود. در کشور امکانات زیادی وجود دارد، اما استفاده از این ظرفیت‌ها نمی‌شود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بازار کار چین گفت: بخش اعظمی از درآمد چینی‌ها مربوط به اشتغال خانگی است که کم هزینه‌ترین اشتغال زایی به شمار می‌رود از این رو آموزش فنی و حرفه‌ای با هدف افزایش مهارت در اشتغال و رونق اشتغال‌های خانگی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: معتقدیم اگر دانش آموزان بیاموزند در اوقات فراغت مهارت آموزی ضرورت دارد در آینده در حوزه اشتغال موفق خواهند بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب