دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ادامه گرمای بی سابقه؛ چرا تابستان امسال اینقدر گرم شده است؟

ادامه گرمای بی سابقه؛ چرا تابستان امسال اینقدر گرم شده است؟
هوا در اروپا و آمریکا گرم است، خیلی هم گرم و هیچ نشانی از خنک شدن هوا مشاهده نمی‌شود. اما چرا تابستان امسال اینقدر گرم شده است؟
کد خبر : 858864

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از بی بی سی، حدود یک سوم امریکایی‌ها، یعنی ۱۱۳ میلیون نفر، از مشاوره‌های مراقبت از خود در شرایط آب و هوای گرم استفاده می‌کنند.

به گزارش سرویس ملی آب و هوای امریکا، در امریکا، دمای هوا هرروز رکورد جدیدی ثبت می‌کند. ال پاسوی تگزاس، دمای هوا به ۳۷ درجه رسیده است و این دما به مدت ۲۷ روز متوالی ادامه داشته است، رکوردی که آخرین بار در سال ۱۹۹۴ ثبت شده بود.

در بریتانیا، گرمای ماه ژوئن امسال رکورد سال‌های قبل را نشکست، بلکه آن را تکه پاره کرد! امسال از گرم‌ترین روز ثبت شده در تاریخ بریتانیا که در سال ۱۹۴۰ ثبت شده است یک درجه گرم‌تر بود.

گرمای بی‌سابقه‌ای نیز به جان آفریقای شمالی، خاورمیانه و آسیا افتاده است؛ بنابراین عجیب نبود که مرکز هواشناسی اروپا گرم‌ترین ماه‌ها و روز‌های تاریخ کره زمین را برای امسال پیش بینی کرده است.

به گزارش سازمان هواشناسی اتحادیه اروپا سه روز از گرم‌ترین روز‌های تاریخ بشر در هفته گذشته ثبت شده‌اند. روز دوشنبه سوم ژوئیه میانگین دمای دنیا به ۱۶.۸۹ درجه سانتیگراد رسید و برای اولین بار در ۴ ژوئیه به ۱۷ درجه سانتیگراد رسید.

آمار‌ها نشان می‌دهند که ما در ۵ ژوئیه از این هم فراتر رفتیم و میانگین دمای جهان به ۱۷.۰۵ درجه رسید.

گرمای بی سابقه؛ چرا تابستان امسال اینقدر گرم شده است؟

این دما‌های بالا همسو با مدل‌های آب وهوایی پیش‌بینی شده هستند. پروفسور ریچارد بتس، کارشناس آب و هوا می‌گوید: «اصلاً نباید از دیدن این دمای بالا در کره زمین تعجب کنیم. همه این‌ها نشان دهنده چیزی هستند که ما مدت‌هاست داریم درباره‌اش هشدار می‌دهیم. این هوای گرم نتیجه تولید بی رویه گاز‌های گلخانه‌ای است.»

وقتی به گرما فکر می‌کنیم، اغلب به یاد دمای هوا می‌افتیم، چون این چیزی است که هر روز در زندگی خود تجربه‌اش می‌کنیم. اما بخش عمده‌ای از گرمایی که درنزدیکی سطح زمین ذخیره می‌شود در جو زمین قرار ندارد، بلکه به خاطر اقیانوس‌هاست؛ و ما امسال بهار و تابستان شاهد رکورد‌های جدیدی از تغییر گرمای اقیانوس‌ها بودیم.

برای مثال، در حال حاضر اقیانوس اطلش شمالی در حال تجربه کردن بالاترین دمای سطح آب است که تاکنون ثبت شده است؛ بنابراین وقتی که دریا‌های زمین گرم‌تر از همیشه می‌شوند، باید افزایش دمای شهر‌ها را نیز داشت.

بخش زیادی از گرما توسط گاز‌های گلخانه‌ای منجر به گرم شدن سطح زمین شده است. این گرمای اضافه معمولاً پایین می‌آید و جذب اعماق اقیانوس‌ها می‌شود، اما حرکت‌ها در جریان اقیانوس‌ها، مانند طوفان ال نینیو دوباره این گرما را به سطج بازمی‌گردانند.

وقتی این اتفاق می‌افتد گرمای زیادی در جو زمین آزاد می‌شود و ما امروز شاهد این گرمای کشنده هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب