دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

در نخستین جلسه سازمان ملل درباره خطرات هوش مصنوعی چه گذشت؟

در نخستین جلسه سازمان ملل درباره خطرات هوش مصنوعی چه گذشت؟
شورای امنیت سازمان ملل متحد نخستین جلسه خود را در مورد خطرات هوش مصنوعی برگزار کرد.
کد خبر : 858823

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه شنبه نخستین جلسه خود در مورد هوش مصنوعی را برگزار کرد که در آن چین گفت این فناوری نباید به اسب فراری تبدیل شود و ایالات متحده نسبت به استفاده از آن برای سانسور یا سرکوب مردم هشدار داد.

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا که ریاست این نشست را به عهده داشت، گفت که هوش مصنوعی به طور اساسی همه جنبه‌های زندگی انسان را تغییر خواهد داد.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی می‌تواند به مقابله با تغییرات اقلیمی و تقویت اقتصاد‌ها کمک کند، افزود: ما به شدت نیاز به شکل دهی به حکمرانی جهانی فناوری‌های تحول آفرین داریم؛ زیرا هوش مصنوعی هیچ مرزی نمی‌شناسد. اما او همچنین هشدار داد که این فناوری به اطلاعات دروغ دامن می‌زند و می‌تواند به بازیگران دولتی و غیردولتی در جستجوی سلاح کمک کند.

این شورای ۱۵ نفره توسط آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، جک کلارک، یکی از موسسان استارتاپ معروف هوش مصنوعی آنتروپیک و پروفسور زنگ یی، یکی از مدیران مرکز تحقیقات اخلاق و حاکمیت هوش مصنوعی چین و بریتانیا در جریان قرار گرفت.

گوترش گفت: کاربرد‌های نظامی و غیرنظامی هوش مصنوعی می‌تواند پیامد‌های بسیار جدی برای صلح و امنیت جهانی داشته باشد.

گوترش از درخواست برخی کشور‌ها برای ایجاد یک نهاد جدید سازمان ملل متحد برای حمایت از تلاش‌های جمعی برای اداره این فناوری خارق‌العاده با الگوبرداری از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی یا هیئت بین‌دولتی تغییرات اقلیمی حمایت می‌کند.

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل، هوش مصنوعی را شمشیری دو لبه توصیف کرد و گفت پکن از نقش هماهنگ کننده مرکزی سازمان ملل در ایجاد اصول راهنما برای هوش مصنوعی حمایت می‌کند.

ژانگ گفت: خوب یا بد، خوب یا بد، بستگی به نحوه استفاده بشر از هوش مصنوعی، تنظیم آن و نحوه تعادل بین توسعه علمی و امنیت دارد و از تبدیل شدن این فناوری به اسبی فراری جلوگیری کند.

جفری دلورنتیس، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز گفت:نیاز است که کشور‌ها در زمینه هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوظهور برای مقابله با خطرات حقوق بشری که صلح و امنیت را تهدید می‌کنند، با یکدیگر همکاری کنند.

او به این شورا گفت: هیچ یک از کشور‌های عضو نباید از هوش مصنوعی برای سانسور، محدود کردن، سرکوب یا تحقیر افراد استفاده کنند.

روسیه این سوال را مطرح کرد که آیا این شورا که مسئول حفظ صلح و امنیت بین المللی است، باید درباره هوش مصنوعی بحث کند یا خیر؟

دیمیتری پولیانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: آنچه ضروری است یک بحث حرفه‌ای، علمی و مبتنی بر تخصص است که می‌تواند چندین سال طول بکشد و این بحث در حال حاضر در بستر‌های تخصصی در جریان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب