دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد؛

به‌کارگیری هزار مستعد برتر و نخبه در بخش خصوصی

به‌کارگیری هزار مستعد برتر و نخبه در بخش خصوصی
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان از ایجاد یک هزار و ۵۰۰ فرصت بورسیه صنعتی توسط صنایع کشور و مهیا شدن فرصت به‌کارگیری یک‌هراز مستعد برتر و نخبه در بخش خصوصی خبر داد و گفت: همچنین هزار نخبه و مستعد برتر در بخش خصوصی فعال شده اند.
کد خبر : 858105

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، گردهمایی مستعدان و نخبگان سراسر کشور توسط بنیاد ملی نخبگان در قالب رویداد سرای امید با حضور قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان و جمعی از مستعدان برتر در حرم امام رضا (ع) برگزار شد.

ناصر باقری‌مقدم قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در این مراسم با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در بحث اهمیت و توجه به نخبگان اظهار کرد: مبنای اهمیت به نخبگان را رهبری پایه‌گذاری کردند چنانکه شعار اقتصاد دانش‌بنیان نیز توسط رهبری مطرح شد و در ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان از نیروی انسانی و نخبه به‌عنوان یک محور مهم یاد کردند.

وی با بیان اینکه هدف‌گذاری طرح سرای امید برای امیدافزایی نخبگان کشور بوده، افزود: این طرح با هدف ارتباط دو سویه جامعه نخبگان و بنیاد ملی شکل گرفته و در طرح سرای امید اهدافی، مانند تجمیع نخبگان کشور و تشکیل فضای علمی، گفتگوی مستقیم و گسترش ارتباطات علمی اجرا مدنظر است. دشمن همه مساعی خود را به کار گرفت تا ذهن جوانان نخبه و مستعد را نسبت به آینده ناامید کند، اگر جوانان هوشمندانه عمل کنند و مأیوس نشوند با تکیه بر ظرفیت خویش بسیاری از مشکلات کشور را حل خواهند کرد.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ایجاد ۹ هزار شرکت زایشی در کشور، عنوان کرد: با وجود اینکه این واحد‌ها توانمند شده و محصولات متنوعی را تولید و صادر می‌کنند؛ اما باز هم دشمنان در فضای رسانه‌ای و مجازی واقعیت‌ها را وارونه جلوه می‌دهند تا امید را از جوانان سلب کنند. مقام معظم رهبری فرمودند در۳۰ سال گذشته ایران در بخش رتبه‌های علمی جایگاه خاصی نداشت؛ اما اکنون رتبه‌های بسیار قابل توجهی دارد که ماحصل فعالیت‌های نخبگان در عرصه‌های مختلف است.

باقری‌مقدم با بیان پیشرفت‌های ایران در عرصه‌های فناوری توضیح داد : کشور در عرصه پیشرفت‌های فناوری و فروش محصولات دانش‌بنیان فعال بوده و این مهم در سفر‌های رئیس‌جمهور مشهود است. در دوران جنگ وارد کننده سیم‌خاردار بودیم، اما اکنون کشور‌های خارجی در صف خرید پهپاد‌های ایرانی هستند. از نقطه واردات سیم‌خاردار به توسعه محصولات فناوری در سطح بالا رسیدیم، بیش از ۷۰ هزار نخبه ازلحاظ توان نخبگی در کشور داریم؛ اما در عرصه مدیریت فضای ذهنی جوانان غفلت کرده‌ایم.

وی بیان کرد: در بنیاد ملی نخبگان چهار کار محوری را پیگیری می‌کنیم، نخستین محور بحث به‌کارگیری نخبگان است که احساس می‌کنند، شغل مناسب آنها در کشور وجود ندارد و در این راستا در بخش دولتی و خصوصی اقداماتی شده که البته با وقفه‌هایی مواجه بوده که رفع خواهد شد و در بخش دولتی چند هزار نفر را مشغول فعالیت خواهیم کرد. در بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز برنامه‌های مختلف و متنوعی را با صنایع تدوین کردیم که در این برنامه‌ها حداقل یک هزار نفر از افراد مستعد و نخبه در بخش خصوصی به‌کارگیری خواهند شد.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته برای تأمین مسکن، نخبگان مطرح کرد: توجه به مسکن نخبگان در قالب تفاهم‌نامه‌هایی با دانشگاه‌های هر استان برای واگذاری زمین و ساخت مسکن در دستور کار قرار گرفته و پایان تابستان کلنگ نخستین برج مسکونی در دانشگاه شریف زده خواهد شد. در حوزه به‌کارگیری مستعدان مقطع لیسانس و کارشناسی ارشد بورسیه صنعتی فعال شده و اکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ بورسیه صنعتی توسط صنایع کشور فراهم شده است.

باقری‌مقدم تبیین کرد: بنیاد ملی نخبگان همچنین برنامه یک هزار بازدید استاد محور با عنوان «با استادت ببین» و با تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان متوسط و کوچک را در سطح کشور در دست اجرا دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب