مأموریت پرتاب ریزماهوارههای ناسا لغو شد
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا مأموریت ارسال یک جفت ماهواره کوچک به سیارکهای دوتایی را لغو کرده و فضاپیمای تقریبا تکمیل شده را برای یک فرصت بالقوه در آینده در انبار قرار خواهد داد.
مأموریت ریزماهواره «جانوس» (Janus) ناسا برای مطالعه دو سیستم سیارکی دوتایی مجزا طراحی شده است.
این سازمان اعلام کرد، مأموریت «جانوس» را لغو کرده و قصد دارد این فضاپیما را برای طولانی مدت در گوشهای قرار دهد. این مأموریت که به عنوان بخشی از برنامه مأموریتهای کوچک و نوآورانه این آژانس برای اکتشافات سیارهای یا برنامه «سیمپلکس» (SIMPLEX) انتخاب شده بود، قصد داشت دو ماهواره کوچک را برای کاوش جفتهای مختلف سیارکهای دوتایی ارسال کند.
با این حال، پس از بروز مشکلات در مأموریت سیارک سایکی، پرتاب برنامه ریزی شده آن در سال گذشته به تعویق افتاد. جانوس در مأموریت سایکی یک محموله قابل حمل بود و پرتاب برنامه ریزی شده برای اکتبر ۲۰۲۳ (شهریور سال جاری) قادر به اجرای تمام و کمال اهداف برنامهریزی شده نبود.
این سیارک برای اولین بار در سال ۱۸۵۲ کشف شد و به اعتقاد دانشمندان، بقایای یک برخورد سیارهای در زمان شکلگیری منظومه شمسی است.
دن سکیرز، پژوهشگر اصلی جانوس در دانشگاه کلرادو، در جلسه ۱۲ ژوئیه (هفته گذشته) کمیته مشورتی گروه ارزیابی ریزماهوارههای ناسا گفت: این فضاپیما با هزینهای بالغ بر ۴۹ میلیون دلار تکمیل شده است. ناسا برای مأموریتهای انتخاب شده در این دور از برنامه سیمپلکس که شامل مأموریت جانوس و همچنین مأموریت موسوم به «اسکپِید» (ESCAPADE) و لونار تریل بلیزر بود، هر کدام ۵۵ میلیون دلار هزینه در نظر گرفته بود.
تام استاتلر، دانشمند علوم سیارهای ناسا گفت: هدف اصلی برنامه سیمپلکس این بود که بتواند این مأموریتهای پرخطر را با ماهوارههای کوچک انجام دهد و بخشی از خطر دقیقا همان چیزی است که اکنون رخ داده است. چگونگی بازیابی از آن، چه به طور خاص، برای پروژه جانوس و چه برای دیگر مأموریتهای ماهوارههای کوچک که با پرتابهای سایوز دچار مشکل میشوند، یک سوال باز است؛ در قالب یک بحث بزرگتر، گرفتن درسهایی از تجارب پروژه سیمپلکس تبدیل به چیز مفیدی خواهد شد.
در حالی که یادداشت ناسا راه را برای یک مأموریت جایگزین در آینده باز گذاشته است، هیچ مکانیزم رسمی برای بررسی منظم فرصتها برای استفاده از آنها وجود ندارد.
انتهای پیام/