آیا میتوان با هوش مصنوعی وقوع بلایای طبیعی و جنایات را پیشبینی کرد؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بر اساس تحلیل جدید شرکت تحقیقاتی «اینسایت پارتنرز» (Insight Partners)، پیشبینی میشود که هزینههای آمریکا برای هوش مصنوعی در امنیت عمومی از ۹.۳ میلیارد دلار در ۲۰۲۲، به ۷۱ میلیارد دلار تا ۲۰۳۰ افزایش یابد.
این مطالعه میگوید که انتظار میرود رونق هفتساله پیشبینیشده توسط تروریسم جهانی و داخلی، نیاز روزافزون به آموزشهای امنیتی و افزایش تقاضاهای ایمنی عمومی ناشی از این همهگیری تقویت شود. طبق این مطالعه، هوش مصنوعی از واکنش اضطراری گرفته تا پیشگیری از بلایا این پتانسیل را دارد که شیوه مدیریت بحرانها و محافظت از جوامع را متحول کند.
از طریق الگوریتمهای پیشرفته، یادگیری ماشینی و تجزیه و تحلیل پیشبینیکننده، هوش مصنوعی میتواند به اولین واکنشدهنده و مقامات ایمنی عمومی کمک کند تا تصمیمات آگاهانهتری بگیرند، سریعتر به شرایط اضطراری واکنش نشان دهند و حتی از وقوع بلایا جلوگیری کنند.
بسیاری از کارشناسان در مورد آسیبهایی فناوری هوش مصنوعی هشدار میدهند. برخی از آنها میگویند که هوش مصنوعی در آینده میتواند بشریت را نابود کند.
کلاهبرداری یک تریلیون دلاری با کمک هوش مصنوعی
«هیوود تالکو» (Haywood Talcove)، مدیرعامل بخش دولتی «لکسیسنکسیس» (LexisNexis) که در حوزه داده و تجزیه و تحلیل جهانی فعالیت میکند، معتقد است اگر کشور اقدام فوری در این زمینه انجام ندهد، در ۱۲ ماه آینده بیش از یک تریلیون دلار کلاهبرداری با کمک هوش مصنوعی رخ خواهد داد.
کارشناس میگوید: طرحهای کلاهبرداری با کمک هوش مصنوعی میتواند تنها در یک سال یک تریلیون دلار برای مالیاتدهندگان هزینه داشته باشد.
او گفت: «همان فناوری که به کلاهبرداران قدرت میدهد، میتوان برای محافظت از سیستمهای ما استفاده کرد. به عنوان مثال، احراز هویت چندعاملی، همراه با بیومتریک رفتاری، روشی منحصربهفرد و پیچیده برای مبارزه با کلاهبرداری هوش مصنوعی ارائه میدهد که روشهای سنتی نمیتوانند با آن مطابقت کنند.
این اساساً همان چیزی است که تجزیه و تحلیل روی آن متمرکز است - جنبه مثبت آنچه که هوش مصنوعی میتواند در زمینه ایمنی عمومی انجام دهد، که شامل پاسخ به همه چیز از بلایای طبیعی گرفته تا تیراندازیهای جمعی است.
این مطالعه میگوید: «در بحران، هر ثانیه مهم است و هوش مصنوعی میتواند به اولین پاسخدهندگان کمک کند سریعتر و کارآمدتر واکنش نشان دهند.» به عنوان مثال، پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی میتوانند آسیبهای ناشی از بلایای طبیعی مانند طوفان یا زلزله را ارزیابی کنند و اطلاعات را بیدرنگ در اختیار تیمهای واکنش اضطراری قرار دهند.
بر اساس این مطالعه، الگوریتمهای قدرتمند هوش مصنوعی حتی میتوانند با تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از دادهها، مانند الگوهای آبوهوا، فعالیتهای زمینشناسی و شرایط زیرساخت، برای شناسایی خطرات و آسیبپذیریهای احتمالی، بلایا را پیشبینی و از آن جلوگیری کنند».
بر اساس این مطالعه، «مقامات ایمنی عمومی میتوانند از این اطلاعات برای اجرای اقدامات پیشگیرانه مانند تقویت زیرساختها، تخلیه ساکنان یا استقرار منابع قبل از وقوع فاجعه استفاده کنند».
محققان میگویند دوربینهای امنیتی مجهز به هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل ویدئویی میتوانند در پلیس پیشگیرانه، تحقیقات جنایی، تحقیقات پروندههای سرد و مبارزه با تروریسم و دهها کاربرد دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرند.
هوش مصنوعی کلیدی برای بهبود امنیت عمومی
در این گزارش آمده است: «هوش مصنوعی سازمانها را قادر میسازد تا نگرانیهای ایمنی عمومی را با راهحلهای نوآورانه برطرف کنند. از تقویت امنیت فرودگاه و مبارزه با جرم و جنایت گرفته تا پیشبینی بلایای طبیعی و ردیابی ویروسهای خطرناک، هوش مصنوعی یکی از کلیدهای بهبود امنیت عمومی در جوامع امروز است.»
کمیسر اد دیویس، که در بمبگذاری ماراتن بوستون در سال ۲۰۱۳ حضور داشت، میگوید که این فناوری ممکن است با آموزش فعالیتهای عادی برای آگاه کردن اپراتورها از تحریکها و ناهنجاریها از حملههای مرگبار تروریستی جلوگیری کند.
دیویس در اوایل سال جاری در جلسه استماع کمیته فرعی سنا درباره تهدیدات امنیت ملی در حال ظهور گفت: «از ۲۰۱۳، دولت پیشرفتهای قابل توجهی در حوزه اقدامات امنیتی از جمله امنیت سایبری، امنیت مرزی و برنامهریزی در حوزه واکنش اضطراری انجام داده است.این پیشرفتها شامل فناوریهای پیشرفتهتر، برنامهریزی جامعتر و افزایش آموزش و آگاهی عمومی است که توسط بسیاری از روابط عمومی خصوصی و شرکتهای نوآور پشتیبانی میشود.»
انتهای پیام/