دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۱۹)؛

هوش مصنوعی؛ دستیار سلامت شخصی سالمندان/ تشخیص زودهنگام بیماری‌ها ممکن شد

هوش مصنوعی؛ دستیار سلامت شخصی سالمندان  تشخیص زودهنگام بیماری‌ها ممکن شد
محققان یک برنامه کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کرده‌اند که به صورت کاملا رایگان به سالمندان و پرستاران آن‌ها در مدیریت مصرف دارو‌ها و سایر وظایف مربوط به مراقبت‌های بهداشتی کمک می‌کند.
کد خبر : 859354

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، براساس داده‌های وزارت بهداشت و خدمات انسانی، ۵۵ درصد از سالمندان دارو‌های تجویز شده خود را مصرف نمی‌کنند. حالا یک برنامه کابردی هوش مصنوعی جدید قصد دارد این مشکل را برطرف کند. این برنامه کاربردی که «توگدر» (Together) نام دارد با استفاده ازهوش مصنوعی مولد و به صورت کاملا رایگان به سالمندان و پرستاران آن‌ها در مدیریت مصرف دارو‌ها و سایر وظایف مربوط به مراقبت‌های بهداشتی کمک می‌کند.

با یک عکس از نسخه، مصرف دارو‌های سالمندان را مدیریت کنید

برای اینکار فرد با استفاده از دوربین گوشی هوشمند خود، به سادگی از نسخه دارو عکس می‌گیرد. سپس فناوری هوش مصنوعی توگدر به طور خودکار اطلاعات کلیدی دارو و نحوه ارتباط آن با یک بیماری خاص را تشخیص می‌دهد. هدف فناوری هوش مصنوعی کمک به بیماران در تشخیص زودهنگام بیماری و حتی معکوس کردن سن بیولوژیکی آن‌ها ست.

دکتر رنه دوآ، موسس و مدیر ارشد استراتژی توگدر در لس آنجلس، کالیفرنیا، این برنامه را پس از تجربه شخصی خود از خدمت به عنوان مراقب والدینش ایجاد کرد. دوآ در این خصوص توضیح داد: به بیان ساده‌تر، از هوش مصنوعی برای کمک به افراد و مراقبان آن‌ها در حل کار‌های ساده مانند زمان‌بندی قرار‌های ملاقات، پرکردن دارو‌ها و مصرف دارو‌های حیاتی استفاده می‌کند.

هوش مصنوعی؛ دستیار سلامت شخصی سالمندان/ تشخیص زودهنگام بیماری‌ها آسان شد

او افزود: این محصول به شما اجازه می‌دهد تا داده‌ها را با افرادی که شما را دوست دارند به اشتراک بگذارید تا آن‌ها بدانند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. با استفاده از یک عکس از نسخه، این برنامه می‌تواند نام پزشک و اطلاعات تماس، داروخانه‌ای که بیمار استفاده می‌کند، دوز صحیح دارو، تاریخ انقضای آن و هر توصیه احتیاطی را تشخیص دهد.

دوآ ادامه داد: ما مطب دکتر نیستیم. ما اینجا هستیم تا راهنمایی و حمایت کنیم. همچنین می‌توانیم اطلاعات آن بطری قرص را بگیریم و کل تاریخچه پزشکی شما را بسازیم.

توصیه‌های پیشگیرانه هوش مصنوعی به بیماران

براساس اطلاعات نسخه، نرم‌افزار توگدر ممکن است پیشنهاد‌ها یا توصیه‌های مربوط به مراقبت‌های پیشگیرانه را ارائه دهند. به عنوان مثال اگر بیمار متفورمین مصرف کند، اپلیکیشن از او می‌پرسد که آیا فرد مبتلا به دیابت است یا خیر و در این صورت توصیه می‌کند که فرد کلیه‌های خود را بررسی کند.

ابزارهوش مصنوعی به پزشکان کمک می‌کند تا داده‌های آشفته بیمار را درک کرده و بیماری‌ها را شناسایی کنند. همچنین در صورت دسترسی مجدد، کاربر می‌تواند با داروخانه تماس بگیرد و دارو را درخواست کند.

نیک دسای، هم بنیان گذار و مدیرعامل شرکت رنه، در بیانیه مطبوعاتی این شرکت گفت: در سیستم بهداشت و درمان فعلی، ۸۰ میلیون آمریکایی با بیش از دو بیماری مزمن، ۹۲ درصد از بودجه بهداشت و درمان آمریکا را مصرف می‌کنند.

او گفت: علی رغم همه نوآوری‌های فناوری سلامت، اغلب مردم کار‌های خود را انجام نمی‌دهند، معاینه‌های پیشگیرانه دریافت نمی‌کنند، وضعیت حیاتی خود را پیگیری نمی‌کنند یا به موقع به پزشک خود مراجعه نمی‌کنند. از آنجا که بسیاری از افراد مسن ممکن است فناوری را مانند افراد جوان‌تر نپذیرند، طراحان این نرم افزار را به گونه‌ای طراحی کردند که تا حد امکان ساده و کاربرپسند باشند.

کنترل علائم حیاتی بیمار با یک عکس سلفی 

این برنامه علاوه بر پر کردن نسخه‌ها، به عنوان محلی برای ذخیره اطلاعات ارائه دهنده خدمات سلامت کاربر نیز عمل می‌کند تا افراد بتوانند به راحتی به اطلاعات تماس هر پزشک و دارو‌های تجویز شده دسترسی داشته باشند. علاوه بر موارد یادشده، این نرم افزار می‌تواند علائم حیاتی کاربر را نیز براساس سلفی گرفته شده با دوربین بررسی کند.

دوآ گفت: ما می‌توانیم فشار خون، سطح اکسیژن رسانی و ضربان قلب شما را براساس تغییرات رنگ پوست بررسی کنیم.

هوش مصنوعی؛ دستیار سلامت شخصی سالمندان/ تشخیص زودهنگام بیماری‌ها آسان شد

مطالعات نشان داده اند که قرار ملاقات‌های از دست رفته می‌تواند به طور قابل توجهی خطر مرگ و میر ناشی از همه گیری را به ویژه در میان افراد مبتلا به بیماری‌های روانی افزایش دهد. بیماران یا مراقبان آن‌ها می‌توانند از کارت‌های ویزیت خود عکس بگیرند تا به صورت خودکار آن‌ها را به تقویم اضافه کنند.

دوآ به عنوان مثال گفت: این برنامه ممکن است بگوید «این قرار ملاقاتی است که شما با متخصص غدد خود دارید»، بنابراین ما آن ملاقات را به تقویم شما اضافه خواهیم کرد و آن را با دخترتان به اشتراک خواهیم گذاشت تا او بتواند شما را هدایت کند. این‌ها همه روش‌های حمایتی هستند که این برنامه به بیماران و مراقبان آن‌ها کمک می‌کند تا کار‌های روزمره را ساده کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب