تولید محصول تمامایرانی شالیکوبی که احتمال تخریب برنج را به صفر میرساند
سعید جوادزاده در حاشیه نمایشگاه الکامپ (الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک تهران) در گفتوگو با خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره محصول ارائه شده در این نمایشگاه با نام دستگاه تمام خودکار شالیکوبی اظهار کرد: تمرکز شرکت دانشبنیان «ویرا سامانه زیتون پارسان» روی سیستمهای هوشمندی نرمافزاری و سختافزاری است که شامل اتوماسیون صنعتی نیز میشود، دستگاه خشککن شالی یکی از محصولات شرکت ٫ است که در کارخانههای شالیکوبی استفاده میشود.
وی اضافه کرد: محصول خودکار شالیکوبی بهصورت عمومی کنترلکننده صنعتی برنامهپذیر بوده که بعدها بهصورت اختصاصی برای چند شرکتهای صنعتی ساختیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان بیان کرد: یکی از صنایعی که چند سال است بهصورت جدی روی آن کار میکنیم، صنعت شالیکوبی (صنعت برنج کشور) است، بهطوریکه کنترلکنندههایی ساختیم که فرآیند سنتی خشک کردن هوشمند و اتوماتیک برنج را انجام میدهد.
جوادزاده بیان کرد: در این راستا سنسورهای دما و رطوبت چند جا متصل شده و برنامهدهی میشود، دستگاه تمام خودکار شالیکوبی مجهز به ال. سی. دی رنگی و فارسی است (منوی فارسی لمسی دارد) که کار با آن بسیار راحت است و میتوان به این سیستم برنامه زمانی داد تا کارها را در چارچوب دقیقی انجام بدهد و فرآیند را کنترل کند.
وی افزود: برنامهها در این سیستم تست و آزمایش میشود و این سیستم اتوماسیون تمامی وظایف سیستم را یکپارچه میکند و کارخانهدار نیز میتواند وضعیت دستگاهها را تحت کنترل داشته باشد. علاوهبراین، سیستم زمان خشککردن برنج را پایین میآورد و احتمال تخریب برنج را به صفر میرساند و سیستم کنترلکننده صنعتی برنامهپذیر از ابتدا بهصورت اتوماتیک کار میکند و تا ۵۰ ساعت میتواند عملیات شالیکوبی را انجام دهد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان خاطرنشان کرد: با این کار برنج با کیفیت بسیار خوبی خشک و تحویل میشود و با دستگاه شالیکوبی زمان خشک شدن، مصرف سوخت، ضایعات کمتر شده و کیفیت کار بالاتر میرود و این سیستم در کارخانههای مختلف سراسر کشور نصب شده است.
جوادزاده با تأکید بر اینکه برنج یک کالای استراتژیک و باارزش در مملکت است، ادامه داد: تلفاتی که کارخانههای سنتی برای خشک کردن برنج میدهند، کم نیست و دستگاه شالیکوبی تلفات را پایین آورده و میزان بهرهوری را بالاتر میبرد و به صنعت برنج و کشور نفع میرساند.
وی بیان کرد: وقتی ضایعات یک کالای اساسی در کشور با فرآیندهای حرفهای، هوشمند و پیشرفته کمتر شود به کشور نفع خواهد رساند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان با بیان اینکه در شالیکوبی سنتی احتمال خطای انسانی در آن بسیار بالاست، مطرح کرد: با دستگاه هوشمند شالیکوبی این خطا بسیار کمتر خواهد شد و با این کار تخریب برنج به صفر میرسد و کیفیت و بهرهوری بالاتر میرود.
جوادزاده درباره اینکه آیا محصولاتان نمونه داخلی و خارجی هم دارد؟ به آنا گفت: پیش از این محصولاتی در صنعت برنج مورد استفاده قرار میگرفت که بسیار ضعیف بودند و تغییر و تحول اساسی در این زمینه ایجاد کردیم و قابلیتهای زیادی را به این سیستم اضافه کردیم که مدلهای قبلی نداشتند و با چند پارامتر عملیات انجام میشود که قابل مقایسه با محصولاتی که پیش از این در صنعت برنج وجود داشته، نیست.
وی افزود: دستگاه شالیکوبی در مقایسه با ۵ سال گذشته پیشرفتهای بسیار زیادی داشته و چند قابلیت به آن اضافه شده و به جای قطع و وصل مشعل و تنظیم دما با شیر مخصوصی که ساختیم، سوخت را کم و زیاد میکنیم و مشعل بهصورت پیوسته کار میکند و روشن است و بسته به نیاز هر مقطعی از ساعت مشعل بهصورت خودکار کم و زیاد میشود و دما براساس تنظیم کارخانهدار تغییر میکند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان افزود: در مقایسه با سالهای گذشته دمپر هوای تدریجی به دستگاه شالیکوبی اضافه شده و هوای ورودی مشعل با این دمپر تنظیم میشود تا گاز و هوا بهطور مساوی در مشعل قرار گرفته و شعله آبی باکیفیت ایجاد شود.
جوادزاده با بیان اینکه دستگاه شالیکوبی تجاریسازی شده است، ادامه داد: این محصول در کارخانجات زیادی مورد استفاده قرار میگیرد و تقریباً هر استانی که برنج در آن کشت میشود از دستگاه ما بهره میگیرد، مانند استانهای گیلان، مازندران، گلستان (به وفور)، اردبیل، آذربایجانشرقی، لرستان، خوزستان، شیراز، اصفهان که محصول شرکت را دارند.
وی در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه به صادرات دستگاه شالیکوبی فکر میکنیم، گفت: شرایط صادرات این محصول مهیا نشده است؛ اما قطعاً در آینده این اتفاق را رقم خواهیم زد.
انتهای پیام/