اقدامات شبکه تبادل فناوری تشریح شد/ ارائه جزئیات طرحهای کاربردی در صنعت توسط دانشبنیانها
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، محمدامین علوی امروز در نشست خبری «جلسه بررسی فعالیتهای شبکه تبادل فناوری با حضور فعالان رسانه» عنوان کرد: این شبکه فعالیت خود را از سال ۹۴ در زمینه فناوری نانو با هدف رفع نیاز صنایع با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان حوزه نانو آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه طی آن زمان توانستیم ۱۵۰ شرکت فناوری که در آن زمان در حوزه نانو فعال بودند با صنایع آشنا کنیم، گفت: از سال ۹۷ فعالیتهای این شبکه توسعه یافت بهطوریکه تبادل فناوری مختص نانو نبود و کل شرکتهای دانشبنیان میتوانستند از اقدامات این شبکه بهرهمند شوند.
به گفته وی، در این شبکه تبادل فناوری، ۲۲ صنعت حضور دارند تا نیازهایشان بهواسطه فناوری رفع شود زیرا فناوران با بخشهای صنعتی ارتباط ندارند و این دغدغه اصلی در کشور ماست. بر اساس مطالعاتی که در کشورهای دیگر داشتیم مشاهده کردیم که در سایر کشورها هزینههای مربوط به تحقیق و توسعه و رفع مشکلات بر عهده صنایع است، اما در کشور باید از صنایع ملتمسانه درخواست کنیم تا از راهحلهای ارائهشده از سوی شرکتهای دانشبنیان استفاده کنند.
مدیر شبکه تبادل فناوری با اشاره به 4 حوزهای که در این شبکه هدفگذاری شده گفت: نفت، گاز و انرژی، فولاد و معدن، آب و محیطزیست و ساختوساز ۴ حوزهای است که در آن هدفگذاری صورت گرفته است و برای آن درمجموع ۸۰ کارگزار زمینه همکاری شرکتهای فناور با صنایع را فراهم میکند. از این تعداد کارگزار، ۳۰ مورد در تهران مستقر هستند.
وی اظهار کرد: تاکنون 4 هزار و 52 تقاضای صنعتی و فناورانه شناسایی شده و ۴۵۱ پروژه مرتبط با رفع نیازمندیهای صنایع خاتمه یافته است. همچنین ۲۵۰ پروژه حل مسئله در حال اجرا بوده و ۷۵ رویداد توانمندسازی نیز اجرایی شده است.
علوی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۶۸۲ تقاضا به این شبکه ارسال شده است که از این تعداد ۱۰۴ تقاضا با موفقیت اجرایی شده است. همچنین ۲۱۴ پروژه در سال گذشته در حال جریان است.
مدیر شبکه تبادل فناوری با بیان اینکه ۱۶ چالش فناورانه و نوآورانه با موفقیت به پایان رسیده است گفت: تاکنون ۷۰ فراخوان منتشر شده است که ۲۴ مورد آن در جریان است و همچنین ۱۹۰ طرح از این چالشها شناسایی شده که ۲۳ فناوری به صنایع ارائه شده و در جهت رفع نیاز صنایع کاربردی شده است.
وی با بیان اینکه برگزاری سهشنبههای فناوری از دیگر برنامههای این شبکه در راستای معرفی توانمندیهای شرکتهای فناور به صنایع است، گفت: مکانیسم حمایتی این شبکه در راستای اثبات فناوری به صنایع و کاهش ریسک صنایع، اعطای تسهیلات و خدمات مورد نیاز است.
علوی در خصوص نحوه حمایتهای مالی بخش صنایع از طرحهای فناورانه توضیح داد: ما تنها با برگزاری چالشها اقدام به مشارکت بخشهای صنعتی در توسعه فناوریهای شرکتهای دانشبنیان میکنیم زیرا بخشهای صنعتی تمایلی به سرمایهگذاری در طرحهای تحقیق و توسعه ندارند.
انتهای پیام/