دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می دهد؛

بیشترین صادرات نانو به چه کشوری است؟/آخرین آمار قراردهای صنعتی دانش بنیان‌ها

بیشترین صادرات نانو به چه کشوری است؟ آخرین آمار قراردهای صنعتی دانش بنیان‌ها
بعد از پروسه تولید محصولات دانش بنیان، ارگان ها در تلاشند تا این میوه به بار نشسته علاوه بر کشور در سایر قاره های جهان مورد استفاده قرار بگیرد؛ در این گزارش آماری از میزان صادرات محصولات نانو ارائه می شود.
کد خبر : 940633

خبرگزاری آنا- گروه علم و فناوری؛ بر اساس آخرین آمار، محصولات حوزه فناوری نانو از رشد ۱۱۰ درصدی صادرات و رشد ۱۰۴ درصدی فروش محصولات برخوردارند؛ محصولاتی که اکنون به ۴۹ کشور از ۵ قاره دنیا صادر می‌شوند.

بیشترین میزان صادرات محصولات نانویی ایران به کشور عراق (۳۳.۵ درصد حجم کل صادرات محصولات نانویی) است. پس از آن کشور‌های سوریه، هند، چین و ترکیه در مقاصد بعدی صادراتی قرار دارند. کشور‌های افغانستان، پاکستان، روسیه، امارات، آذربایجان، افریقای جنوبی، ازبکستان، گرجستان، ترکمنستان و تاجیکستان نیز جزء رده‌های بعدی مقاصد صادراتی محسوب می‌شوند.

رشد چشمگیر فناوری‌های نانو در ایرانانو ۱۴۰۳/ رفع نیاز‌های جامعه با امضای تفاهم‌نامه میان صنعت و دانش بنیان‌ها

 رشد محصولات نانو در ایران روندی فزاینده‌ای داشته است به طوری که هر سال حدود ۲۰۰ محصول جدید به محصولات نانوی ایران اضافه می‌شود.

 حجم بازار شرکت‌های فعال در حوزه فناوری نانو نیز رشد قابل توجهی یافته‌اند به طوری که طی چند سال گذشته حجم بازار محصولات نانویی تولید ایران دو برابر شده است. در این بین نمایشگاه ایرانانو نقش مهم و اساسی در ایجاد تعامل بین بازیگران مختلف و توسعه بازار این شرکت‌ها ایفا کرده است.

بنابر آخرین اعلام ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، در حال حاضر حجم بازار نانوی ایران ۶۲ هزار میلیارد تومان (معادل ۱۶۲۰ میلیون دلار) است که ۹۰.۸ درصد آن به بازار داخلی و ۹.۲ درصد آن نیز به صادرات اختصاص دارد.

حجم صادرات محصولات نانو در سال ۹۴ بالغ بر ۳۱ میلیون دلار، در سال ۹۵ حدود ۳۶ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۱ میلیون دلار بوده است. حجم صادرات محصولات نانویی ایران در سال ۱۴۰۲ با تجربه رشد ۱۱۰ درصدی به ۱۴۵ میلیون دلار رسیده است.

رشد چشمگیر فناوری‌های نانو در ایرانانو ۱۴۰۳/ رفع نیاز‌های جامعه با امضای تفاهم‌نامه میان صنعت و دانش بنیان‌ها

قرارداد‌هایی که منجر به توسعه بازار شدند

نمایشگاه ها بستری برای تعاملات بین صنعت، شرکتهای دانش بنیان، کشورها، ارگان ها و ... هستند. نمایشگاه نانو هم طی پانزده دوره به ویژه پنج دوره اخیر فرصت بسیار مناسبی برای همکاری فناورانه استارت‌آپ‌ها و فعالان زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور در مسیر تجاری‌سازی محصولاتشان فراهم کرده است؛ فرصت‌هایی که منجر به عقد قرارداد بین شرکت‌های فناور و دانش بنیان با صنایع مختلف شده است.

 در چهاردهمین نمایشگاه نانو سه قرارداد صنعتی به امضا رسید. نخستین قرارداد امضاشده مربوط به فروش محصولاتی برای پوشش‌دهی ماهیچه‌های ریخته‌گری بود که در تولید قطعه به روش ریخته‌گری جعبه سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 دومین قرارداد نیز مربوط به فروش محصول ورق‌های نانویی فومیزه PVC برای استفاده در داخل ساختمان‌ها به‌منظور کابینت‌سازی و طراحی دکوراسیون داخلی بود. قرارداد سوم نیز مربوط به فروش طرحی بر پایه قطعات پیش‌ساخته بتنی مدولار با استفاده از بتن خودتراکم نانویی بود که در ساختمان‌سازی و ایجاد مقاومت دربرابر زلزله کاربرد دارد.

همچنین سال گذشته در نمایشگاه نانو، تفاهمنامه همکاری فناورانه‌ای میان بنیاد علم و فناوری جمیلی و کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در راستای تحقق اهداف علمی و فرهنگی و به‌منظور اعتلای فعالیت‌های پژوهشی منعقد شد.

این درحالی است که سال ۱۴۰۱ در نمایشگاه سیزدهم ۷ قرارداد به ارزش ۱۱۳۰ میلیارد تومان و ۶ قرارداد توسعه فناوری به ارزش ۵۹ میلیارد تومان به امضا رسیده است.

انعقاد چند قرارداد میان دانش بنیان‌ها و صنایع در نمایشگاه نانو ۱۴۰۳

در این دوره از نمایشگاه نانو نیز فرصت بسیار خوبی برای عقد قرارداد میان شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان با صنایع مختلف ایجاد شد به طوریکه  ۵ قرار داد همکاری به ارزش هزار میلیارد تومان بین شرکت‌های فناور و متقاضی به امضا رسید.

این قرارداد‌ها به این شرح است:

۱. قرارداد همکاری تامین کاتالیست FCC میان یکی از شرکت‌ها با شرکت پالایش نفت آبادان

۲. دومین قرارداد شرکت پالایش آبادان با یکی از شرکت‌ها در زمینه تامین کاتالیست FCC بوده است

۳. قرارداد فروش کامپاند‌های پلیمری حاوی پایدارکننده‌های نانویی

۴. قرارداد فروش کامپاند‌های EPP

۵. قرارداد فروش سامانه نانو اکسیژن (واتوکس)

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب