دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در چین؛

تحول در فناوری رادارگریز/پوشش راداری نازک‌تر از کاغذ ساخته شد

تحول در فناوری رادارگریز پوشش راداری نازک‌تر از کاغذ ساخته شد
ارتش چین ادعا می‌کند پوشش جدید ضد راداری به نازکی کاغذ ساخته است که می‌تواند اهداف پروازی را از چشم فناوری‌های شناسایی رادار پنهان کند.
کد خبر : 942934

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، ارتش چین اعلام کرده است، پوشش جدید می‌تواند با جذب امواج EM از زوایای مختلف، فناوری رادارگریز را متحول کند. مواد جاذب رادار موجود برای هواپیما‌های رادارگریز، برای برخی و نه همه امواج EM که توسط تجهیزات راداری استفاده می‌شوند، موثرند.

تاسیسات راداری از ترکیبی از امواج EM با طول موج سانتیمتر تا متر برای شناسایی اهدافی مانند هواپیما‌های ورودی استفاده می‌کنند. فناوری رادارگریز کنونی می‌تواند برخی از این امواج را منحرف یا حتی جذب کند و ردپای راداری هواپیما را کاهش دهد.

پوشش نازک شناساگریز چین

نکته جالب آنکه این تازه‌ترین مورد از نوآوری‌های جدید «شناساگریز» چینی‌ها در سال‌های اخیر است. مثلا در ماه فوریه سال جاری، گزارش شد که چین یک دستگاه رادارگریز جدید «پلاسما» ساخته است که می‌تواند به طور موثر هواپیما را از رادار پنهان کند.

همچنین این نخستین بار نیست که چین پوشش ضد رادار برای پنهان کردن هواپیما‌ها از رادار می‌سازد. در آگوست سال جاری نیز این کشور ادعا کرد که یک استتار ارزان قیمت با پوشش آهنی برای خنثی کردن تجهیزات راداری و تشخیص مادون قرمز ساخته است.

بر اساس گزارش ها، این ماده جدید توسط دانشگاه ملی فناوری دفاعی چین (NUDT) ساخته شده و گفته می‌شود که می‌تواند امواج الکترومغناطیسی با طول موج‌های ۷۰ سانتیمتر تا ۲۰ سانتی متر را به گرما تبدیل کند. این محدوده از طول موج‌ها مهم است، زیرا در سیستم‌های رادار باند P و باند L شناساگریزی رایج قرار می‌گیرند. بر اساس گزارش ها، این ماده جدید سبک وزن، انعطاف پذیر و قابل تولید در مقادیر زیاد است.

اگر درست باشد، می‌توان آن را برای پوشش هواپیما یا سایر سکو‌های تسلیحاتی که به قابلیت‌های شناساگریزی نیاز دارند، بکار برد. دانشمندان مجری این پروژه می‌گویند کار آنها «قوانین اساسی فیزیک را نقض نمی‌کند».

«کوی کایبو» «Cui Kaibo» پژوهشگر آزمایشگاه اصلی ایالتی اثرات محیطی پیچیده الکترومغناطیسی بر روی سیستم‌های اطلاعاتی و الکترونیکی و سرپرست این گروه تحقیقاتی گفت: «مواد کامپوزیت مصنوعی در حال ظهور، از طریق ترتیبات متناوب یا نامتناوب، خواص غیرعادی از خود نشان می‌دهند و می‌توانند به پدیده‌ها و کاربرد‌های فیزیکی دست یابند که مواد طبیعی نمی‌توانند.»

«سس مرموز» پوشش‌های جدید 

پژوهش این محققان ماه گذشته طی مقاله‌ای در مجله چینی زبان مهندسی مخابرات منتشر شده است و بر اساس آن، فرامواد «سس مرموز» پوشش ضدرادار جدید هستند.

به گفته این مهندسان، برخورد امواج EM با فرکانس پایین به پوشش، جریان‌هایی را بر روی سطح لایه فویل فلزی ایجاد می‌کند. این جریان‌ها را می‌توان به گرما تبدیل کرد، که سپس به سرعت در هوا پخش می‌شود و به طور موثر علائم بازگشت امواج رادار را کاهش می‌دهد.

این دقیقا نحوه عملکرد سایر مواد جاذب رادار موجود است، اما نازکی پوشش چینی چیزی است که آن را متمایز می‌کند. ضخامت این ماده جاذب رادار به طور عمومی فاش نشده است، اما به تازگی یک پوشش مبتنی بر سرامیک با ۱.۵ میلی متر ضخامت گزارش شده که کمی ضخیم‌تر از یک ورق کاغذ است.

به اعتقاد محققان چینی، فناوری جدید آنها بدون تکیه بر مواد مغناطیسی سنگین و پرهزینه، قابلیت‌های رادارگریزی با فرکانس پایین بسیار خاصی را فراهم می‌کند که باعث می‌شود این ماده برای استفاده در تجهیزات نظامی مختلف اقتصادی و مقیاس پذیر باشد. این فناوری جدید فراماده ممکن است به «کلید پیروزی چین در جنگ‌های آینده» تبدیل شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب