افزایش ماندگاری میوه بدون تغییر در شکل و مزه با پوششهای نگهدارنده نانویی
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، امروزه یکی از بزرگترین چالش ها در زنجیره تامین مواد غذایی هدر رفت آن است، به طوری که ضایعات مواد غذایی به عنوان یکی از عوامل اصلی تولید گازهای مخرب گلخانهای محسوب می شود. استفاده از روشی که ماندگاری محصولات را افزایش داده و کیفیت و ایمنی محصول را حفظ کند یکی از راه حل های این چالش است.
به همین منظور استارت آپ پلاسما نانو موفق به تولید پوشش نگهدارنده میوه بر پایه فناوری نانو شده است. این پوشش جهت افزایش ماندگاری روی سطح میوه اعمال می شود و هیچ تغییری در شکل و مزه آن به وجود نمی آورد. این پوشش های نگهدارنده میوه نانویی شفاف و آنتی باکتریال هستند و مدت زمان نگهداری انواع میوه ها را بدون تغییر در کیفیت و طعم میوه به طور چشمگیری افزایش میدهند.
این پوششهای نانویی که توسط صادرکنندگان میوه،مراکز نگهداری میوه و باغداران مورد استفاده قرار می گیرد از فساد انواع میوه ها تا مدت زمان قابل توجهی جلوگیری کرده و امکان نگهداری آنها را تا زمان بیشتری فراهم می کند.
محمد داوری مدیر این تیم استارتاپی میگوید: محصولات کشاورزی و غذایی به شدت حساس هستند و امکان خراب یا فاسد شدن آنها بسیار زیاد است. نبود امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای انبارداری درست از این محصولات باعث شده که رقبای ایران در حوزه کشاورزی برخی از بازارهای بینالمللی را از ما بگیرند. بهعنوان مثال تا چند سال قبل ایران بزرگ ترین صادرکننده پسته در جهان بود اما در حال حاضر به دلیل عدم رعایت پارامترهای کیفی در محصولات ایرانی، آمریکا در حال تصاحب بازارهای بینالمللی ایران است.
او در ادامه اظهار کرد: ما ابتدا این مشکل را در صنعت کشاورزی شناسایی کردیم و سپس راهی برای حل آن پیدا کردیم و درنهایت به محصولی بر پایه فناوری نانو رسیدیم. این پوشش نگهدارنده در کنار حفظ کیفیت محصولات کشاورزی و غذایی، مدت ماندگاری آنها را نیز افزایش میدهد. فناوری نانو به شکل افزودنیهای پایه خوراکی با بیس گیاهی در این محصول استفاده شده است.
انتهای پیام/