ایجاد درآمد و اشتغالآفرینی با گیاهانی بر پایه کشتبافت
میثم قاسمی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان درحاشیه نمایشگاه «آبادیران» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: حوزه تخصصی این شرکت در زمینه کشت بافت است. در این شرکت پایههای رویشی درختان میوه تولید میشود.
وی با بیان اینکه همچنین روی گیاهان زینتی همانند رز و گیاهان آبزی فعالیت میکنیم، گفت: در همه کشورهای دنیا برای درختان میوه استفاده از پایههای کشت بافتی مرسوم است، اما در ایران معمولا روی پایه بذری کار میشود.
مدیر این شرکت دانش بنیان خاطر نشان کرد: در روش پایههای بذری بذر درختان میوه کشت میشود، وقتی رشد میکند، پیوند زده میشود. در ایران بیشتر بذرها در کارخانههای کمپوت سازی، کف باغها و ... تهیه و به صورت کشتهای بومی استفاده میشود.
این فعال حوزه دانش بنیان درباره ویژگی کشت بافت اظهار کرد: همه گیاهان تولیدی مشابه درختانی که نمونه گرفته شده، میشوند.
قاسمی درباره مزیت کشت پایه بیان کرد: به جز شمال کشور، خاک کشورمان قلیایی است، در نتیجه درختان میوه بازده کمتری دارد و دچار افت عملکرد در خاکهای قلیایی میشود.
وی اضافه کرد: در این خصوص اقلامی از طریق کشت بافت تهیه و تکثیر میشود که مقاوم به خاکهای قلیایی، خشکی، آفات و بیماری هستند. همچنین بیشتر پایهها پاکوتاه هستند یعنی ارتفاع کمی دارند و مزیت آن برای کارگران این است که دیگر چند متر بالای درخت نمیروند و خطرآفرین نمیشود. همچنین در این روش کشت تراکم هم بالا میرود.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص درختان قدیمی باید فاصله کاشت زیاد باشد، در این صورت تعداد کمتری نسبت به پایههای کوتاه کشت انجام میشود. کشت بافت باعث ایجاد درآمدزایی و اشتغال بیشتر برای کشور میشود.
انتهای پیام/