هوش مصنوعی تولد زودرس نوزادان را پیشبینی میکند
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، تولد زودرس نیز حدود ۱۶ درصد از مرگومیر نوزادان را تشکیل میدهد. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۰ درصد از تمام نوزادان متولدشده در آمریکا نارس بودند، به این معنی که این نوزادان زودتر از هفته ۳۷ بارداری به دنیا آمدند.
اکنون، محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس به دنبال بهبود این مشکل از طریق استفاده از هوش مصنوعی هستند.
آنها یک مدل یادگیری عمیق ایجاد کردند که میتواند با تجزیهوتحلیل فعالیت الکتریکی رحم در دوران بارداری، زایمان زودرس را پیشبینی کند. سپس آنها این مدل را در مطالعهای که در مجله پزشکی «PLOS One» منتشر شد، آزمایش کردند.
«آریه نهورایی»، (Arye Nehorai) استاد مهندسی برق در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس میگوید: نکته کلیدی این است که میتوان دادهها را در اوایل هفته سی و یکم به دست آورد و زایمان زودرس را تا هفته سی و هفتم پیشبینی کرد. هوش مصنوعی و یادگیری عمیق بهطور خودکار آموزندهترین ویژگیهای مربوط به پیشبینی زایمان زودرس را آموخته است.
وی در ادامه گفت: علاوه بر این، یافتهها نشان میدهد که زایمان زودرس یک وضعیت فیزیولوژیکی غیرطبیعی است، نهفقط بارداری که زود به پایان رسیده است.
در طول این مطالعه، محققان الکتروهیستروگرام (EHG) انجام دادند که از الکترودهای روی شکم برای ثبت فعالیت الکتریکی در رحم استفاده میکند. آنها فعالیت الکتریکی از ۱۵۹ زن باردار که حداقل ۲۶ هفته داشتند، ثبت کردند و مدل هوش مصنوعی را بر اساس آن دادهها آموزش دادند. آنها این دادهها را با اطلاعات پزشکی مانند سن و وزن مادر، وزن جنین و هرگونه خونریزی در سهماهه اول یا دوم ترکیب کردند.
نزدیک به ۱۹ درصد از زنان در این مطالعه زایمان زودرس داشتند. در این مطالعه دادههای این زنان میتواند بهعنوان معیاری برای پیشبینی زایمان زودرس استفاده شود.
نهورایی درباره این تحقیق جدید گفت: «مزیت رویکرد ما این است که ساخت آن ارزان است. مدل ما در پیشبینی زایمان زودرس با ثبت فعالیت الکتریکی رحم مؤثر بود که میتواند استفاده از مدل را آسانتر و مقرونبهصرفهتر کند بهطوریکه احتمالاً انجام آن را در یک محیط خانگی ممکن کند».
با نگاهی به آینده، محققان معتقدند که این روش باید توسط بیمارستانها و متخصصان زنان و زایمان بهعنوان بخشی از معاینات منظم بارداری زنان اتخاذ شود. سپس به زنان باردار این امکان را میدهد که به دنبال مراقبت باشند و در صورت نیاز برای محافظت از سلامت کودک خود تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند.
انتهای پیام/