دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تلسکوپ فضایی جیمز وب؛

بخار آب در سیاره فراخورشیدی سنگی شناسایی شد

بخار آب در سیاره فراخورشیدی سنگی شناسایی شد
تلسکوپ فضایی جیمز وب در یک سیاره فراخورشیدی سنگی به نام «GJ ۴۸۶ b»، بخارآب را در جو شناسایی کرده است.
کد خبر : 844880

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بخار آب در نزدیکی یک سیاره در منظومه‌ای دیگر توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب شناسایی شده است. این مورد، اولین تشخیص مستقیم جو یک سیاره فراخورشیدی سنگی محسوب می‌شود. این کشف جدید می‌تواند یکی از سوالات مبهم را درخصوص حیات در سیاره‌های دیگر شفاف‌سازی کند.

وجود حیات در سیارات دیگر می‌تواند یکی از عمیق‌ترین سوالات علمی در تمام دوران محسوب شود و تلسکوپ فضایی جیمز وب امکان دارد با تجهیزات خود به این سوالات پاسخ دهد. یکی از تجهیزات مهم، چشم‌های مادون قرمز قدرتمند تلسکوپ است که می‌تواند ترکیب اتمسفر جهان‌های دور از زمین را تجزیه‌وتحلیل کند و در اختیار اخترشناسان قرار دهد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب به دنبال عناصری خاص هستند تا دریابند که سیاره برای زندگی مناسب است یا خیر. در برخی از سیارات شواهد بسیار مستقیمی وجود دارد. بخار آب نیز از آن شواهد مستقیم محسوب می‌شود، زیرا یکی از عناصر کلیدی برای سکونت‌پذیری است.

تلسکوپ جیمز وب بخار آب را در اتمسفر سیارات فراخورشیدی شناسایی کرده است و این تشخیص در سیاره‌های گازی صورت گرفته بود، اما اکنون این تلسکوپ بخار آب را در اتمسفر یک سیاره فراخورشیدی سنگی مشابه به زمین کشف کرد.

سیاره فراخورشیدی سنگی به نام «GJ ۴۸۶ b» در فاصله ۲۶ سال نوری از سیاره زمین قرار دارد و به عنوان یک ابرزمین، ۳۰ درصد پهن‌تر و سه برابر بزرگتر از سیاره زمین است. زمانی‌که سیاره از روی ستاره عبور می‌کند، سپس نور از جو عبور کرده و سیگنالی ایجاد می‌شود که ستاره‌شناسان می‌توانند آن را تجزیه و تحلیل کنند و عناصر موجود را تشخیص دهند. اخترشناسان با تماشای رویداد‌ها و تجزیه و تحلیل داده‌ها از طریق سه روش متفاوت توانستند سیگنالی را شناسایی کنند که به نظر می‌رسد، بخار آب در سیارات فراخورشیدی سنگی وجود دارد.

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب