دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1402 - 00:10
یک جامعه شناس در گفتگو با آنا مطرح کرد؛ 

تهران کانون تجمع و حضور کودکان کار و خیابان

تهران کانون تجمع و حضور کودکان کار و خیابان
یک جامعه شناس گفت: بیشتر کودکان کار و خیابان ایرانی نیستند و متأسفانه مردم اطلاعات درستی از این موضوع ندارند و با نگاه دلسوزانه و احساساتی خود با آن‌ها رفتار می‌کنند. 
کد خبر : 843081

امان‌الله قرائی مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: آمار کودکان کار رو به افزایش است و طی سال‌های اخیر و به ویژه در کلانشهری مثل تهران این افزایش آمار را می‌توان به وضوح مشاهده کرد. 
 
وی اضافه کرد: در همه کشور‌های دنیا معضلی بل عنوان "کودک کار" وجود دارد و هیچ کشوری نیست که بشود گفت از این آسیب اجتماعی به دور مانده است، اما در برخی از نقاط جهان برای بهبود کیفیت زندگی این کودکان و رفع مشکلاتی که با آن مواجه هستند اقدامات مناسبی صورت می‌گیرد تا از افزایش تعداد آن‌ها جلوگیری شود. 
 
این جامعه شناس همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر در بین کودکان کار ایرانی تعداد قابل توجهی از کودکان دیگر کشور‌ها که به صورت غیرقانونی به ایران مهاجرت کرده‌اند وجود دارند و به دلیل نقص یا عدم اجرای قوانین تصمیم درستی برای کاهش و کنترل این معضل صورت نمی‌گیرد. 
 
 
**بیشتر کودکان کار جزو اتباع افغانستانی هستند!
 
قرائی‌مقدم با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشترین تعداد کودکان کاری که در شهری مثل تهران حضور دارند، مربوط به اتباع غیرمجاز افغانستانی است، یادآور شد: کودکانی از کشورهایی، چون هند، پاکستان، اندونزی، بنگلادش و همچنین برخی از کشور‌های آفریقایی که مردم آن جوامع دچار فقر اقتصادی و جمعیت نسبتاً زیادی هستند به عنوان کودک کار در تهران و دیگر شهر‌ها به مشاغل کاذبی، چون وزن‌کشی با ترازو، فال فروشی، شیشه پاک‌کنی و ... مشغول هستند. 
 
وی اضافه کرد: متأسفانه ظاهر چهارراه‌ها و بسیاری از خیابان‌های شهر تهران بیانگر این است که این شهر مرکز تجمع و کانون زندگی کودکان کار خیابانی شده و البته بسیاری از این کودکان کار ایرانی بوده و به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی که خانواده هایشان با آن‌ها روبرو هستند از دیگر شهرستان‌ها به تهران آمده‌اند و باید در همان شهر‌های محل زندگی خود مورد حمایت واقع شده و با توجه به سن و سالی که دارند نسبت به توانمندسازی و مهارت آموزی شان اقدام شود. 
 
 
**زنگ هشدار افزایش کودکان کار مدتهاست به صدا درآمده است!
 
این جامعه شناس در ادامه تصریح کرد: بیشتر کودکان کار و خیابان ایرانی نیستند، اما مردم اطلاعات درستی از این موضوع نداشته و همین عدم اطلاع آن‌ها را به موضوع کودکان کار حساس‌تر کرده و اغلب با نگاه دلسوزانه‌ای که دارند با این کودکان رفتار می‌کنند و بدون تردید این گونه رفتار‌ها در گسترش این معضل اجتماعی بی‌تأثیر نخواهد بود. 
 
قرائی‌مقدم با اشاره به ضرورت بازگرداندن و رد مرز کودکان کار و خیابان اتباع خارجی که بیشتر آن‌ها به طور قاچاق و غیرمجاز وارد کشور ما شده‌اند تأکید کرد: حضور این کودکان در چهارراه‌ها صحنه‌های دردناکی را جلوی چشم مردم ایجاد کرده و مردم توقع دارند که مسئولان برای ساماندهی این کودکان که توسط بزرگتر‌های خود یا برخی افراد سودجو و فرصت طلب به مشاغل کاذب وادار می‌شوند چاره اندیشی کنند. 
 
وی خاطرنشان کرد: روند افزایشی آمار کودکان کار و خیابان در افزایش دیگر آسیب‌ها و معضلات اجتماعی تأثیر قابل توجه و غیر قابل انکاری دارد و دستگاه‌های اجرایی مثل بهزیستی، نیروی انتظامی، کمیته امداد و ... که در خصوص کودکان کار دارای وظیفه هستند باید هر چه زودتر برنامه جامع و یکپارچه‌ای را برای ساماندهی این معضل که مدتهاست زنگ هشدار آن به صدا درآمده است، اجرایی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب